Papa'dan Irak’a 4 günlük tarihi ziyaret

Papa'dan Irak’a 4 günlük tarihi ziyaret

4 günlük tarihi Irak ziyaret için yola çıkan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'u taşıyan uçak Irak’ın başkenti Bağdat’a indi.

Koronavirüs salgının başından bu yana ilk kez İtalya dışına çıkmaya hazırlanan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Irak'ta gitti. 4 gün sürmesi planlanan ziyaretine başlamak üzere İtalya'nın başkenti Roma'dan ayrılan Papa Bağdat'a indi.

TARİHİ ZİYARET 4 GÜN SÜRECEK

Papa'nın 5-8 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaretin programı belli oldu.

Vatikan'ın paylaştığı programa göre Papa Francis, ilk olarak başkent Bağdat'ta temaslarda bulunacak. 6 Mart'ta Necef'te Irak'taki Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali Es-Sistani ile görüşecek.

Katoliklerin ruhani lideri, Ezidilerle de bir araya gelecek. 7 Mart'ta Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüşecek, Musul'u da ziyaret edip 8 Mart'ta Vatikan'a dönecek

papa.jpg

SOKAKLAR PAPA’NIN POSTERLERİYLE SÜSLENDİ

Papa’nın hem başkent Bağdat’ı hem de IKBY’nin başkenti Erbil’i ziyaret etmesi beklenirken, iki kentte de cadde ve sokaklar Vatikan bayrakları ve Papa’nın posterleriyle süslendi.

papa2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN