Papa'dan Myanmar'daki darbeye tepki: Serbest bırakın

Papa'dan Myanmar'daki darbeye tepki: Serbest bırakın

Papa, Myanmar'da meydana gelen askeri darbeye tepki göstererek, "Demokrasiye giden yol geçen haftaki darbeyle aniden kesintiye uğradı. Siyasi liderlerin bir an önce serbest bırakılmasını umuyorum" dedi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Myanmar'da seçimlerin hileli olduğu iddiası sonrası ordunun yönetime el koymasıyla meydana gelen darbeye ilişkin açıklama yaptı.

"SERBEST BIRAKILMALARINI UMUYORUM"

Papa, Myanmar'daki askeri darbeyle ilgili olarak, "Demokrasiye giden yol geçen haftaki darbeyle aniden kesintiye uğradı. Bu durum, farklı siyasi liderlerin hapse atılmasına yol açtı ki bu ülkenin iyiliğine yönelik samimi bir diyaloğu cesaretlendirme işareti olması bakımından, onların bir an önce serbest bırakılmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri, 2021'in Suriye'de çatışma ve ihtilafın sona erdiği yıl olmasını umduğunu da dile getirdi. Papa Franciscus, İsrailliler ve Filistinliler sorunları çözen doğrudan diyaloğun temel olması gerektiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN