Pentagon'dan Trump'a son dakika golü: Tören olmayacak

Pentagon'dan Trump'a son dakika golü: Tören olmayacak

Pentagon, yıllardır süren geleneği bozarak, görevden ayrılan ABD başkanları için silahlı kuvvetler tarafından yapılan veda töreninin Donald Trump için düzenlenmeyeceğini doğruladı.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Milli güvenlik uzmanı Kevin Baron, Defense One’daki yazısında, iki üst düzey savunma bakanlığı yetkilisinin ‘başkomutan’ için askeri bir veda töreninin planlanmadığını doğruladığını aktardı. Baron, Kongre binasına yapılan kuşatmayı ve Donald Trump’ın görevden alınması için Temsilciler Meclisi’nin ikinci kez oylama yapmasını ‘rezalet’ olarak değerlendirirken, “Bu rezaletlerden biri, komuta ettiği ABD askerlerini yok saymasıdır” dedi.

Donald Trump’ın askerle ilişkisinin ne düzeyde olduğunun belli olmadığını söyleyen Baron, yazısını 1989’da Başkan Ronald Reagan’ın asker karşısındaki son sözlerini hatırlatarak bitirdi:

“1989’da Reagan, başkomutan olmanın ‘başkanlığın en kutsal ve en önemli görevi’ olduğunu söyledi. Ve böylece, askeri kitle karşısındaki son anını, Donald Trump’a (yaptıkları yüzünden) söyleme fırsatı verilmeyecek basit sözlerle kapatmak için kullandı: Tüm Amerika adına teşekkür ederim.”

Törenin Pentagon’un isteği üzerine mi yoksa Kongre binasındaki isyancılara Pentagon tarafından yardım edilmediği için Trump’ın orduya karşı küskünlüğünden mi düzenlenmediğinin belli olmadığını söyleyen gazeteci yazar Jim Heath, “Sebebi ne olursa olsun, askerler Trump için son bir kez hazır ola geçme zorunluluğundan kurtulabilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN