Pentagon’un başına Felluce komutanı

Pentagon’un başına Felluce komutanı

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı için emekli General James Mattis’i düşündüğünü belirtti.

Trump, kabinesini oluşturmaçalışmalarını sürdürüyor. New Jersey’de muhtemel adaylarla görüşmelerini sürdüren Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, emekli General James Mattis’i Savunma Bakanlığı için düşündüğünü duyurdu.

Mattis ile dün görüştüğünü yazan Trump, kendisini “çok etkileyici” ve “gerçek bir general” olarak nitelendirdi. James Mattis, 44 yıllık görev süresi sırasında ABD’nin Afganistan ve Irak işgallerinde önemli roller üstlenmişti. Felluce’de 2004’teki kanlı çatışmaları yöneten Mattis, CNN’in haberine göre, 2005 yılında San Diego’da askerlere yaptığı konuşmada, “Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli.” sözleri nedeniyle tepki çekmişti. Başkan Yardımcılığına seçilen Mike Pence de ABD medyasına yaptığı açıklamada, Mattis’in efsanevi bir askeri kariyeri olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN