Trump'ın dedesi Almanya'dan sınırdışı edilmiş!

Trump'ın dedesi Almanya'dan sınırdışı edilmiş!

ABD'de başkan seçilen Donald Trump'un dedesi Friedrich Trump'un 1905 yılında Almanya'dan sınır dışı edildiği belirtildi.

Bild gazetesinde yer alan haberde, Donald Trump'un dedesi Friedrich Trump'un Almanya’dan sınır dışı edilmesine ilişkin Rheinland-Pflaz eyaletindeki Speyer kent arşivinden 27 Şubat 1905 tarihli bir belgeye yer verildi.

Dürkheim Kaymakamlığı tarafından söz konusu tarihte Kallstadt Belediye Başkanlığına gönderilen belgede, Kallstadt'ta bulunan Amerikan vatandaşı emekli Friedrich Trump'un 1 Mayıs'a kadar Bavyera topraklarından ayrılması, aksi takdirde sınır dışı edilmesinin sağlanması gerektiğinin yazılı olduğu kaydedildi.

Pflaz Tarihi ve Halk Bilimi Enstitüsü eski Direktörü Roland Paul, Friedrich Trump'un Almanya'da kanunlara uygun bir şekilde kaydını sildirmeden ve askerlik hizmetini yapmadan 1885’te ABD’ye gittiğini ifade ederek bundan dolayı Alman makamlarının 1905’te Trump'un yeniden Alman vatandaşlığına geçmesini reddettiğini söyledi.

16-11/21/tt

OTURMA İZNİ ALMAK İÇİN MEKTUPLAR YAZMIŞ

ABD'ye gittikten sonra zengin olan Friedrich Trump'un 1901'de Almanya’ya yaptığı ziyareti sırasında tanıştığı Elisabeth'e aşık olduğu ve bir yıl sonra evlenerek yeniden ABD'ye gittiğini anlatan Paul, ancak Trump’un, eşinden dolayı yeniden Almanya döndüğünü dile getirdi.

Paul, Friedrich Trump'un Almanya’da oturma izni almak için elinden geleni yaptığı ve Prens Luitpold’da mektuplar yazdığı ancak Luitpold’un bunu reddettiğini ifade etti.

Roland Paul, Friedrich Trump'un 1 Temmuz 1905 tarihinde hamile eşi Elisabeth ile Hamburg'dan gemiye binerek Almanya’yı terk ettiği, 3 ay sonrada da Donald Trump'un babasının New York'ta dünyaya geldiğini kaydetti.

Friedrich Trump'un daha sonra ismini Frederick olarak değiştirdiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN