Perde bu kez insanlık için açıldı

Perde bu  kez insanlık  için açıldı

Özel Tiyatrolar Girişimi Derneği bünyesinde İzmir’deki afetzedeler için bir yardım fonu oluşturuldu. Anlamlı proje hakkında bilgi veren dernek kurucusu Kerem Yılmaz “Oyuncular cebindeki son parayı verdi" dedi.

SALİHA SULTAN / KARAR

Salgın nedeniyle aylardır mali kriz içinde olan bağımsız tiyatrocular İzmirli depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti. Özel Tiyatrolar Girişimi Derneği’ne üye tiyatrocuların bir yardım fonu oluşturduğunu söyleyen dernek kurucusu Kerem Yılmaz “Biz sadece vesile olduk. Oyuncular cebindeki son parayı verdi. 30 lira veren oldu. Büyük rakamlar değil biliyoruz ama yaşadığımız zorluklara rağmen arkadaşlarımızın depremzedelerle dayanışma ruhu bizi çok duygulandırdı” dedi.

Kovid-19 salgınından beri mali kriz yaşayan tiyatrocular içinde bulundukları zorluklara rağmen İzmirli depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti. Sanat dünyasına örnek olacak bir dayanışmaya imza atan Özel Tiyatrolar Girişimi Derneğine üye oyuncusundan yönetmenine birçok bağımsız tiyatrocu kendi aralarında topladıkları maddi yardımları depremzedelere gönderiyor. Yardım hareketini Instagram hesabından duyuran Özel Tiyatrolar Girişimi Derneği ve 1001 Sanat’ın kurucusu tiyatrocu Kerem Yılmaz, KARAR’a yaptığı açıklamada İzmir’de yaşanan depremden büyük üzüntü duyduklarını ve büyük imkanlara sahip olmasalar da bir nebze olsun yardımcı olmak istediklerini kaydetti. Şu ana kadar derneğe üye olan ekiplerin kendi aralarında para topladığını ve miktarın ilk günde 20 bin liraya ulaştığını aktaran Yılmaz “Biz sadece vesile olduk. Oyuncular cebindeki parayı verdi, 30 lira veren arkadaşlarımız oldu. Bir genç seyircimiz mesela 50 lira yardım yolladı. Ceplerindeki son paraları, cep harçlıklarını İzmir’e yolladılar. 20 bin lira çok büyük bir para değil biliyoruz ama pandemi nedeniyle yaşadığımız zorluklara rağmen depremzedelerle dayanışma ruhu bizi çok duygulandırdı. Çünkü tiyatro camiası pandemi nedeniyle aylardır zor durumda, buna rağmen, yani kendileri destek ihtiyacı içindeyken arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın bu şekilde davranmalarından büyük onur duyduk.”

BATTANİYE VE GIDA GÖNDERDİLER

Yılmaz, hiç tanımadıkları insanlardan da yardım gelmeye başladığını belirterek “Sosyal medyadan yaptığımız çağrıya cevap veren insanlar oluyor. Mesaj atıyorlar, çok param yok ama şu kadar gönderebilirim, olur mu diye soruyorlar. Utanarak yolluyorlar ama bunlar çok kıymetli, İzmirlilerin şu an her şeye ihtiyacı var, ufak bir yarayı olsun sarabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu. Yılmaz, dernek olarak yardım toplamadıklarının altını çizerek, iyilik hareketinin dernekten bağımsız bir eylem olduğunu fakat tiyatro camiasının bu gönüllü yardımlarını ulaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Toplanan yardımların İzmir’de dernek üyesi tiyatrocular Mustafa Onur Atacan ve Ahmet Akdeniz tarafından bölgedeki insanlara ulaştırıldığı bilgisini veren Yılmaz, İstanbul’da kendisinin, İzmir’de ise tiyatrocu Kamer Yıldız Ok’un tiyatro dünyasından toplanan yardımları koordine ettiğini söyledi.  Tiyatrocuların topladığı yardımlar depremzedelere gıda, battaniye gibi acil ihtiyaç malzemeleri olarak ulaştırılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN