Petrol fiyatları sert düştü, benzine indirim geliyor

Petrol fiyatları sert düştü, benzine indirim geliyor

Petrol fiyatları sert düştü, benzine indirim geliyor. Benzin fiyatlarında bu gece yarısından itibaren 12 kuruş indirim bekleniyor.

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ardından iç piyasadaki akaryakıt ürünleri için de indirim gündeme geldi.

Benzin fiyatlarında bu gece yarısından itibaren 12 kuruş indirim bekleniyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 6,91 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,79 lira olacak.

Benzinin litresi İstanbul'da 6,86 liradan 6,74 liraya, İzmir'de 6,93 liradan 6,81 liraya inecek.

Motorinde ise 23 Ekim ile 26 Ekim tarihleri arasında fiyat değişikliği beklenmiyor.

KOVİD-19 PETROL FİYATLARINI ETKİLEDİ

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, Avrupa ve ABD'de havaların soğumasıyla artış gösteren koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları etkili oldu.

Petrol talebinin bir süre daha düşük kalacağı sinyalini veren vaka artışları ve aşı çalışmalarında önemli bir gelişme olmaması petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubunun uyguladığı petrol üretim kısıntısı süresinin uzatılabileceği ile ilgili açıklaması, fiyatlarda daha fazla düşüş olmasının önüne geçiyor.

OPEC+ adıyla bilinen ve 23 ülkenin bulunduğu grup şu anda günlük 7,7 milyon varil üretim kesintisi yapıyor. Grup, 1 Ocak 2021-30 Nisan 2022 dönemini kapsayan 16 ay boyunca ise 5,8 milyon varil kısıntı yapacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

 

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

 

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN