Aşı olanlar virüs bulaştırır mı sorusuna cevap geldi

Aşı olanlar virüs bulaştırır mı sorusuna cevap geldi

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin çiftinin kurucusu olduğu BioNTech firmasının, koronavirüs aşısının ortağı ABD’li Pfizer şirketinden aşı sonrası için yapılan açıklamada "aşıdan sonrası için emin değiliz" denildi.

Koronairüs salgınında tüm dünyanın umut kaynağı olan aşı çalışmalarından farklı  haberler gelmeye devam ediyor. En başarılı sonuçların alındığı Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı hakkında açıklama yapan ABD’li Pfizer şirketinin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, aşının koronavirüsün bulaşmasını engelleyip engellemediğinden "emin olmadığını" söyledi.

Bourla, ABD medyasına verdiği röportaj sırasında "Korumam olmasına rağmen, yine de başkalarına iletebilir miyim?" şeklinde yöneltilen soruya “Aşıdan sonra virüsün bulaşıp bulaşmaması konusu incelenmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Şu anda bildiklerimizle bundan emin değiliz” yanıtını verdi.

Kasım ayında Pfizer, aşı adayının COVID-19'u önlemede yüzde 90'dan fazla etkili olduğunu ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım izni için başvuruda bulunduğunu duyurmuştu.

ÜRETİM 50 MİLYON DOZA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Dünyanın dört gözle beklediği Pfizer-BioNTech'in koronavirüs aşısından moral bozan bir haber geldi.

Aşının üretiminde kullanılan hammaddenin ilk grubunda sorun yaşanması nedeniyle, bu yıl için koyulan 100 milyon hedefi 50 milyon doza düşürüldüğü ifade edilmişti.

TÜRKİYE'DE AŞI SÜRECİ

Türkiye'de uygulanacak aşı süreci hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronaviürs aşısının 11 Aralık'tan sonra 4 aşamalı olarak uygulanacağını söylemişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN