PKK: Artık korucularla savaşmayacağız

PKK: Artık korucularla savaşmayacağız

PKK’nın çatı örgütü KCK’nın yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan koruculara karşı artık silah kullanmayacaklarını söyledi.

KCK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, örgütün artık korucuları hedef almayacağını açıkladı.

Avrupa'dan yayın yapan Sterk TV’ye konuşan Murat Karayılan, koruculara karşı artık silah kullanmayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

“Korucu, düşmanın silahını kaldırdığı için eleştirilmelidir. Ancak korucuyu fiziki olarak tasfiye etmek doğru değildir. Bu durumu değiştiriyoruz ve koruculara karşı artık silah kullanmayacağız.”

"Son kararımız: Korucularla savşmayacağız"

Aynı zamanda Halk Savunma Güçleri (HPG) Komutanı olan Karayılan, korucular artık kendilerini "düşman" görmemesini ve korkmamasını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bir an önce koruculuk terkedilirse iyi olur. Terkedemiyorlarsa da gerillaya karşı silah kullanmazlarsa iyi olur. Çünkü gerilla size karşı silah kullanmayacaktır, siz de gerillaya karşı silah kullanmayın. Son kararımız budur" şeklinde konuştu.

67 bin korucu var

PKK ile mücadelede güvenlik güçlerinin yanında yer alan ve çoğunlukla bulundukları köyleri korumakla görevli olan yaklaşık 67 bin geçici ve gönüllü köy korucusu var.

Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 30 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda şimdiye kadar bin 660 köy korucusunun hayatını kaybettiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN