Polonyalı kadınlar, kürtaj yasağını protesto etti

Polonyalı kadınlar, kürtaj yasağını protesto etti

Polonyalı kadınlar ülkede kürtajın yasaklanmasını öngören yasa tasarısına direnmeye kararlı. Düzenlenen protesto gösterileriyle kürtaj kararının siyasetçilere değil kadınlara bırakılması talep ediliyor.

Polonya'da kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısına tepkiler sürüyor. Günlerdir devam eden protestoların sonuncusu dün "Kara Pazartesi" adı altında düzenlendi. Siyah giyisili onbinlerce kadın başta başkent Varşova olmak üzere düzenledikleri gösteri yürüyüşlerinde tasarıya karşı çıktı. Paris, Brüksel ve Berlin gibi Avrupa'nın pek çok kentindeki yürüyüşlerle de Polonyalı kadınlara destek veriliyor.

Tasarı "Kürtajı durdurun" adlı girişiminin başlattığı imza kampanyası üzerine meclis gündemine geldi. Tasarıya iktidardaki milliyetçi muhafazakâr Hak ve Adalet Partisi (PiS) destek veriyor.

Polonyalı kadınların protestosuna destek için bazı şirketler işyerlerini kapattı, bazıları da kadın çalışanlarına eylemlere katılmaları için izin verdi. Gösterilerde erkekler de kadınların yanındaydı. Eylemlere sosyal medya üzerinden de yoğun destek geliyor. Twitter ve Facebook üzerinden #CzarnyProtest (Kara Protesto) ve #BlackMonday (Kara Pazertesi) etiketiyle yüzlerce destek mesajı paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN