Prof. Dr. Hasan Onat'ın cenaze törenine izin verilmemesi tepki çekti

Prof. Dr. Hasan Onat'ın cenaze törenine izin verilmemesi tepki çekti

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Hasan Onat için görev yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde kılınacak cenaze namazına valiliğin izin vermemesi tepki çekti.

Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat (63), koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Onat için görev yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde cenaze töreni yapılmasına Ankara Valiliği'nin "koronavirüs önlemlerini" gerekçe göstererek izin vermemesi tepki çekti.

"DÜĞÜNLERE BİLE İZİN VERİLİRKEN KISACIK CENAZE TÖRENİNE NEDEN İZİN VERİLMEZ"

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi ve Türk Düşünce Tarihi Profesörü İbrahim Maraş, yasak kararına tepki gösterdi. Prof. Maraş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sıradan bir vaizin, Urfa'da bir televizyoncunun cenazesine binlerce kişinin katılmasına izin veren valiler, Hasan Onat gibi bir ilim adamının Fakültedeki törenine izin vermemişler. Düğünlerin bile yasaklanmadığı bir ortamda açık havadaki kısa bir namaza neden izin verilmez. Yazık" dedi.

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Prof. Dr. Hasan Onat, koronavirüs nedeniyle bir süre önce Ankara Sanatoryum Hastanesi'nde tedaviye alındı. Evli ve 2 çocuk babası olan Onat, dün hastanede hayatını kaybetti. AÜ İlahiyat Fakültesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Fakültemiz İslam Mezhepleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Onat’ın, birkaç gün önce yakalandığı koronavirüs sebebiyle tedavi görmekte olduğu Ankara Sanatoryum Hastanesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

KALIN VE GÖRMEZ'DEN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından Onat'ın vefatıyla ilgili paylaşımda bulunarak, "Ankara Üniversitesi öğretim üyesi muhterem Hasan Onat hocanın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mevla mekanını cennet eylesin. Geride bıraktığı güzellikler yaşamaya devam edecek" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, "Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Çorum İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Hasan Onat hocamızın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN