Pucca 7 yıl hapis cezası aldı tweet attı: Escobar bu kadar ceza almadı

Pucca 7 yıl hapis cezası aldı tweet attı: Escobar bu kadar ceza almadı

Pucca Twitter'dan attığı Escobar tweeti atmış, bu tweet nedeniyle uyuşturucu madde kullanımına özendirme suçundan yargılanıyordu. Escobar tweeti nedeniyle 7 yıl hapis cezası aldığını söyleyen Pucca lakaplı Selen Pınar Işık Instagram'dan paylaştığı hikayede göz yaşlarını tutamadı. Işık "Ben ne yapacağım?" diyerek ağladı.

Pucca lakaplı Selen Pınar Işık, Twitter'dan attığı "Escobar" tweeti nedeniyle "Uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği" iddiasıyla yargılanıyordu. Davada Pucca'ya 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 66 bin 666 lira para cezası verildi.

Selen Pınar Işık, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yedi sene hapis cezası aldığını söyleyerek isyan etti ve "Escobar bu kadar ceza almadı." dedi.

PUCCA: 7 SENE HAPİS CEZASI ALDIM

Pucca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Günaydın arkadaşlar. Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Escobar'la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya? Attığım bir tweet yüzünden. Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?"

PUCCA: ESCOBAR'IN ÖLÜMÜNE ATIFTI

Işık, mahkemedeki ifadesinde "Yüzlerce fakir uyuşturucudan eve ekmek götürüyor derken Narcos dizisinden bahsettim. Escobar'ın ölümüne atıf ve mübalağaydı. Uyuşturucu kullanma hakkın olsaydı hangisini seçerdin paylaşımım ise anlamsız ve moda olduğu için bir paylaşımımdır" demişti.

PUCCA KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDADIR?

32 yaşındaki Pucca lakaplı Selen Pınar Işık 3 Haziran 1987'de İzmir Karşıyaka'da doğdu. Anne ve babası kendisi küçükken boşanan Selen Işıklı, 8 yaşındayken kız kardeşi ile birlikte babasının yanına taşınmıştır. Üvey babasının kendisini taciz ettiğini bu yüzden annelerinin yanından ayrılmak istediklerini belirtmiştir.

İzmir'de geçirdiği gençlik yıllarının onu çok özgürleştirdiğini söylüyor Pucca. Daha o yıllarda deneyimlerini günlüklerine kaydediyormuş. Üniversiteye gitmek için İzmir'den Ankara'ya geçtiğinde de bu alışkanlığı devam etmiş. Üniversite yıllarında küçük bir radyoda çalışmaya başlamış. Radyoda da sesi günlükler tutarak anlatılar yaptığı bir programı varmış. Radyo macerası onu bir televizyon kanalında montaj işine yönlendirmiş. Çalıştığı bu işlerin internet ve blog kullanımı konusunda tecrübeler kazandırdığını söylüyor Pucca.

Ancak fenomene dönüşmesi biraz daha tesadüfi bir öyküye sahip. Eski sevgilisini rezil ederek ondan intikam almak istemesiyle bir blog açıyor. Blog eş zamanlı olarak Twitter hesabıyla da çok sayıda takipçiye ulaşıyor. Pucca yaşadıklarının insanların ilgisini çektiğini görünce günlük ve bloglarını kitaplaştırıyor. Kitapları;" Küçük Aptalın Büyük Dünyası", "Ve Geri Kalan Her şey", "Allah Beni Böyle Yaratmış", "Ay Hadi İnşallah" sırasıyla piyasa sürülüyor ve hiç de düşük olmayan sayılarda satılıyor. Günlük kitaplarından derlenen, Murat Boz ve Büşra Pekin'in başrollerini paylaştığı "Hadi İnşallah" filmi, Emrah Kaman ve Murat Kaman tarafından senaryolaştırılarak beyazperdeye konuyor.

 PUCCA NEDİR? 

Koreli bir çizgi film kahramanının adı Pucca. Kahraman kör ve sağır küçük bir kız ve sevgilisini öpebilmek için sürekli peşinden koşuyor. Ilginç bir konuya sahip bu çizgi filmin karakterinin oyuncağı, arkadaşı tarafından bir gün Selen Işıklı’a hediye ediliyor. Ve o günden bu yana bu takma ismi olarak kullanmaktadır.

PUCCA'NIN ESKİ TWEETLERİ

19-07/12/pucca-3.jpg

19-07/12/pucca.jpg

PUCCA KİTAPLARI

Küçük Aptalın Büyük Dünyası

Ve Geri Kalan Her şey

Allah Beni Böyle Yaratmış

Ay Hadi İnşallah

Şimdi Biz Neyiz?

Küçük Aptalın Büyük Dünyası adlı kitabı film oldu. "Hadi İnşallah" isimli sinema filmin yönetmenliğini Ali Taner Baltacı'nın yaptı. Pucca'yı Büşra Pekin, Pucca'nın sevgilisi Pekmez'i ise Murat Boz canlandırdı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, “pucca fan club” isimli facebook sayfası kullanıcısı Pınar Karagöz ile “Burry Soprano” takma adını kullanan youtube kullanıcısı Burak Aydoğduoğlu’nun uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme niteliğinde paylaşımlarda bulunduklarının tespit edildiği ifade edildi.

1 MİLYON 72 BİN TAKİPÇİSİ VAR

Pınar Karagöz’ün paylaşımlarına da yer verilen iddianamede, bir milyon 72 bin takipçisi olduğu, bu şekilde paylaşımlarla takipçilerini madde kullanma yönünde cesaretlendirdiği ve kullanmaya özendirdiği vurgulandı. Burak Aydoğduoğlu’nun youtube’da paylaştığı ve söylediği ‘Mary Jane’ isimli şarkısıyla uyuşturucu kullanımına özendirdiği vurgulandı.

 Pucca Twitter'dan attığı Escobar tweeti atmış, bu tweet nedeniyle uyuşturucu madde kullanımına özendirme suçundan yargılanıyordu. Escobar tweeti nedeniyle 7 yıl hapis cezası aldığını söyleyen Pucca lakaplı Selen Pınar Işık Instagram'dan paylaştığı hikayede göz yaşlarını tutamadı. Işık "Ben ne yapacağım?" diyerek ağladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN