Pucca hapse girdi mi? Pucca'nın attığı tweet neydi?

Pucca hapse girdi mi? Pucca'nın attığı tweet neydi?

Pucca'nın attığı tweet neydi? Pucca hapse girdi mi? Pucca'ya verilen hapis cezasında son durum nedir? 5 yıl 10 ay hapis cezası kararı ile ilgili Başsavcılık, İstinaf Mahkemesine başvurdu. Detaylar haberimizde...

Pucca hapse girdi mi? Pucca'nın attığı tweet neydi? Pucca uyuşturucuya özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 66 bin 660 lira para cezası almıştı. Sosyal medyada "Pucca" takma ismini kullanan Pınar Karagöz kararı Instagram hesabından ağlayarak takipçilerine duyurmuştu. 

PUCCA'NIN ESKİ TWETLERİ

19-08/01/pucca-3.jpg19-08/01/pucca.jpg

PUCCA HAPSE GİRDİ Mİ?

Mahkeme, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda, "Uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği" gerekçesi ile Pucca lakaplı Pınar Karagöz'e 5 yıl 10 aylık hapis cezası verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Pucca’ isimli sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz hakkında “uyuşturucuya özendirme” suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasına itiraz etti. Suç unsurlarının oluşmadığını ve beraatine karar verilmesi gerektiğini belirten Başsavcılık, İstinaf Mahkemesine başvurdu.

PUCCA KİMDİR?

Pucca’nın asıl ismi Selen Pınar Işık. 3 Haziran 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Kız Lisesi’nden mezun olan Pucca Üniversiteyi Ankarada okudu. Önce Radyo Televizyon Sinema ardından da Gazetecilik’le iki üniversite bitirdi.

Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Pucca Elele dergisinde yazıyor. 2007 yılından beri internette blogunda günlük tutuyor. 2010 yılında dizüst ü edebiyat tarafından günlükleri kitap haline çevrildi.

PUCCA'YA HAPİS CEZASININ GEREKÇELİ KARARI

5 yıl 10 aylık hapis ve 66 bin 660 liralık adli para cezasının gerekçesi ile ilgili sosyal medyanın gücü anlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir."

Ayrıca gerekçeli kararda Pucca'nın sosyal medya paylaşımları ile doğrudan uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği, bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

 SAVCILIK BERAATİNİ İSTEDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstinaf Mahkemesi'ne başvurarak, Pucca adı ile tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz'ün, "Uyuşturucu madde kullanımını özendirme" suçundan aldığı 5 yıl 10 aylık hapis cezasının kaldırılarak beraatine karar verilmesini istedi.

ESCOBAR'IN MADDELİNE KARTELİ

Kararda Pucca'nın, Kolombiya'nın Madellin şehri ile ilgili sosyal medya paylaşımıyla ilgili "Kolombiya'nın uyuşturucu kartelleri ile meşhur, kokain kartellerinin başkenti sayılan Madellin şehrine atıfta bulunduğu" bilgisine yer verildi ve şu açıklama yapıldı:

"Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Madellin'deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğu tespit edildi."

"TAKİPÇİLERİNİ UYUŞTURUCU KULLANMAYA DAVET EDİYOR"

Ayrıca takipçilerini uyuşturucu kullanmaya davet ettiği şu ifadelerle açıklandı: "Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği..."

"SOSYAL MEDYA İLE HÜKÜMETLER DEVRİLDİ"

Son yıllarda sosyal medyanın büyük kitlelerce kullanıldığına dikkat çekilen gerekçeli kararda, "Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır." denildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN