Putin, ateşkes çağrılarının ardından Peşinyan ile görüştü

Putin, ateşkes çağrılarının ardından Peşinyan ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ateşkes çağrılarının ardından telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’ı geri almaya yönelik yürüttüğü operasyonlar 6’ncı gününe girerken, ülkeler arasındaki diploması trafiği de hız kesmeden devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ateşkes çağrıları sonrası yaptıkları telefon görüşmesinde Dağlık Karabağ’daki gelişmeleri ele aldı.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, liderlerin görüşmesinde AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının liderleri olan ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Putin’in askeri faaliyetlerin derhal sonlandırılması ve diplomatik görüşme çağrısını doğrudan Paşinyan’a yinelendiği ifade edildi.

RUSYA’DAN ARABULUCULUK TEKLİFİ

Bölgedeki gerilim devam ederken geçtiğimi günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile telefon görüşmesi yapmıştı. 

Dağlık Karabağ'daki durumun ele alındığı görüşmede, Rus tarafı, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalarla ilgili endişelerini dile getirmişti. 

Rusya’nın Dağlık Karabağ meselesi çözümü konusunda arabuluculuk girişimlerini sürdürüceğine dikkati çekilen görüşmede, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Dışişleri Bakanlarının görüşmesi dahil gerekli kontakları kurmak için Moskova sahası teklif edilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN