Çavuşoğlu ve Lavrov'dan Dağlık Karabağ açıklaması: Çatışmalardan ciddi kaygı duyuyoruz

Çavuşoğlu ve Lavrov'dan Dağlık Karabağ açıklaması: Çatışmalardan ciddi kaygı duyuyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile Dağlık Karabağ'da devam eden askeri çatışmaya ilişkim görüşme gerçekleştirdi. İki bakan bölgedeki gerilimden ciddi kaygı duyduklarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dağlık Karabağ'daki gerilimi görüşen Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devam eden askeri çatışmalardan ciddi kaygı duyduklarını ve bölgedeki askeri faaliyetlerin derhal sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Farklı bölgelerdeki yasadışı silahlı grupların militanlarının çatışmalara dahil edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan ikili, Bakü ve Erivan'a siyasi ve diplomatik destek sunulması konusunda son derece dengeli adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

“EYLEMLERİMİZİ SIKI BİÇİMDE KOORDİNE ETMEYE HAZIRIZ”

Lavrov ve Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'daki sorunun çözüm sürecinin barışçıl zemine döndürülmesi amacıyla Rusya ve Türkiye tarafından gerçekleştirilen eylemleri sıkı biçimde koordine etmeye hazır olduklarını söyledi. Lavrov, Çavuşoğlu'na Rusya, ABD ve Fransa liderlerinin bugün yaptıkları ortak açıklama da dahil olmak üzere AGİT Minsk Grubu eş başkanları tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rusya ile Türkiye'nin ortak gündemindeki konuları da istişare eden bakanlar, temasların sürdürülmesini kararlaştırdı.

PUTİN’DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Dağlık Karabağ'da yeniden alevlenen çatışmalar nedeniyle ortak bir açıklama yayınlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bölgede derhal ateşkes sağlanması çağrısı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN