Son dakika! Ermenistan'dan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'na füze saldırısı

Son dakika! Ermenistan'dan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'na füze saldırısı

Son dakika haberi... Ermenistan ordusu, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'na füze saldırısı düzenledi. Azerbaycan, saldıryı "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun saat 21.00 sularında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın Yevlah ilinden geçen kısmına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Petrol boru hattı, Avrupa’nın enerji güvenliğinde özel yere sahip, bölgenin en büyük stratejik projesi. Ordumuzun kararlı tedbirleri sonucu bu terör girişimi önlendi" ifadelerine yer verildi.

boru-hatti2.jpg

Açıklamada ayrıca 'işgalci güçlerin' Terter ilçesine yönelik düzenlediği saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

BTC Petrol Boru Hattı'nın Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli rol oynayan büyük stratejik proje olduğu vurgulanan açıklamada, Ermenistan ordusunun saldırısı "terör eylemi" olarak nitelendirildi.

ERMENİSTAN YALANLADI

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Azerbaycan'ın Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattına saldırı düzenlediği iddiasını reddetti.

Stepanyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bariz yalan. Petrol ve doğalgaz altyapısını hedef almadığımızı defalarca söyledik, ancak yeri nere olursa olsun Dağlık Karabağ'a saldıran tüm askeri tesis ve hedefler yok edilecek" dedi.

ERMENİSTAN, SİVİLLERİ TOCHKA-U BALİSTİK FÜZE İLE VURUYOR 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Daha önce, Ermeni Silahlı Kuvvetleri Tochka-U taktik füze sistemini kullandı. Füzelerden üçü, düşman askeri teçhizatının eski ve kalitesizliği nedeniyle patlamadı” ifadeleri kullanılmıştı.

GÖRÜNTÜLER TEPKİLERİN ARDINDAN KALDIRILDI

Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında da Tochka-U tipi balistik füze kullandığı ifade edildi. O anlara ait görüntüler, Ermenistan ordusuna ait Telegram hesabından yayınlanmasının ardından gelen uluslararası tepkiler üzerine yayından kaldırılmıştı. 

tochka-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN