Rabia Naz Vatan için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

Rabia Naz Vatan için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 2018 yılında şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın anne ve babası Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018’de yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın anne ve babası, kızlarının dosyası için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Başvuru dilekçesinde dosyanın yeniden yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye geri gönderilmesi istendi.

Anayasa’nın 17, 36 ve 40’ıncı maddelerinin ihlalinin tespit edilmesi istenen başvuruda 1 milyon lira maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. Karara tepki gösteren baba Şaban Vatan, hukuki girişimleri başlatacaklarını belirterek, “Kasıt içerisinde burada bir çocuk canını örtbas etme durumu vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olarak hepsi bir elden vicdansızlık yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı. Giresun Sulh Ceza Hakimliği, soruşturmada verilen takipsizlik kararına yönelik itirazı da reddetmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN