Rabia Naz’ın babasına hapis cezası! 'Çocuk öldürülmüş kimin umurunda'

Rabia Naz’ın babasına hapis cezası! 'Çocuk öldürülmüş kimin umurunda'

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına ve 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı. Baba Vatan, karara tepki gösterdi: Çocuk öldürülmüş kimin umurunda.

Giresun’da iki yıl önce kızı Rabia Naz’ı şüpheli bir ölümle kaybeden Şaban Vatan'a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle ‘Kamu görevlisine hakaret' suçundan 8 bin 840 Türk Lirası, ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme bunun yanında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi. 

Kararda, toplam 119.85 lira yargılama giderinin ve 4 bin 80 lira vekalet ücretinin de Vatan'dan tahsil edileceği belirtildi. 

rabia-naz-001.jpg

“ÇOCUK ÖLDÜRÜLMÜŞ KİMİN UMRUNDA” 

Sosyal medya hesabından mahkeme kararının fotoğraflarını paylaşan Şaban Vatan, “Buyurun. Sonuç. Avukat bedelini de ben ödeyecekmişim. Çocuk öldürülmüş kimin umrunda” ifadelerini kullandı. 

 

NE YAŞANDI? 

Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi’nde 12 Nisan 2018'de Rabia Naz Vatan, evinin önünde yaralı bulunmuş, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan küçük kız kurtarılamamıştı. Yüksekten düştüğü ya da intihar ettiği öne sürülen Rabia Naz Vatan ile ilgili hastane raporunda ölümün yüksekten düşme olduğu öne sürülmüş olsa da, baba Şaban Vatan, kızına bir aracın çarparak hastaneye götürmek yerine evinin önüne bıraktığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN