Raco nerede? | Afrin operasyonunda son dakika: Keltepe ve Raco’nun haritadaki yeri

Raco nerede? | Afrin operasyonunda son dakika: Keltepe ve Raco’nun haritadaki yeri

ÖSO bu sabah Raco'ya operasyon başlattı . sosyal medyada Raco nerede sorusu sorulmaya başlandı. Afrin'de TSK'nın operasyonu sürerken bazı bölgelerdeki şiddetli çatışmalar acı haberlerin gelmesine yol açıyor. Afrin'de büyük çatışmaların yaşandığı Raco nerede? Raco'nun haritadaki yeri tam olarak neresi? İşte merak edilen her şey haber detayda...

Raco nerede? sorusu bu gün sosyal medyada en çok aranan oldu. Afrin operasyonunda şiddetli çatışmaların yaşandığı Keltepe ve Raco’nun haritadaki yeri dün gelen 8 şehit haberinden sonra merak edilmeye başlandı. Dün akşam saatlerinde Keltepe 'den 8 şehit haberi geldi.  Bu sabahta Afrin Harekatı'nda ÖSO askerlerimizin şehit olduğu Raco beldesine yönelik operasyon başlattı. Türkiye’de noktasal olarak en çok Hatay’a yakın olan Raco’da büyük çatışmalar yaşanıyor. Askerlerimizin cesurca çarpıştığı Raco nerede? Keltepe bölgesine harekat yapmak isteyen teröristlerle yaşanan çatışmaların yaşandığı Raco’nun haritadaki yeri. 

Afrin'in teröristler temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden (2 Mart 2018)  itibaren başladı. Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen TSK ve ÖSO birlikleri, Raco çevresindeki 3 köyü ele geçirdikten sonra Raco beldesine girdi.  Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenilirken, TSK ve ÖSO güçleri beldeye giriş yaptı. 3 köy teröristlerden temizlendi. Operasyondan sıcak görüntüler geldi. TSK ise Zeytin Dalı Harekatı'nın 42'inci gününde 2295 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sosyal medya kullanıcılarının internette en çok aradığı soru  Raco nerede ve Afrin operasyonunda şiddetli çatışmaların yaşandığı Keltepe ve Raco’nun haritadaki yeri neresi oldu. 

18-03/02/raco-nerede-sorusu.jpg

ÇATIŞMALARIN YAŞANDIĞI AFRİN NEREDE?

Kilis’e çok yakın bir konumda bulunan Afrin’in batısında Hatay, kuzeyinde Kilis, güneyinde ise Suriye’nin önemli şehirlerinden Halep bulunuyor. Nüfusun ağırlıklı kısmını Kürt nüfus oluşturuyor. Afrin'de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor. Hatay ve Kilis ile sınırı olan Afrin, sınırdan çıplak gözle bile görülecek kadar yakın bir konumda bulunuyor.

RACO NEREDE?

Raco Afrin'in tam batısında ve Hassa'nın da tam karşısında yer alıyor. Raco Zeytin Dalı Harekatında kritik bir nokta.  

18-03/02/raco-ve-keltepe.jpg

ZEYTİN DALI HAREKATI NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı, Türkiye'nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlandı. Operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” da amaçlar arasında sıralandı. Afrin, Suriye'nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000'in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

RACO'YA SEVKIYAT

İHA'nın haberine göre TSK ve ÖSO'nun Suriye’nin Afrin bölgesindeki operasyonları devam ederken, belirli noktalara askeri sevkıyat sürüyor. Çevre illerden gelen çok sayıda mayına dayanaklı kirpi tipi araç ve JÖH personeli Gülbaba Hudut Taburunda toplandı.

Sabah saatlerinde ise Afrin kırsalında ve köylerde görev yapacak olan JÖH birliği Suriye’ye uğurlandı.

Diğer yandan, ÖSO birliklerinin Afrin’in iç kesimlerine ilerleyişi sürerken, yer yer sıcak çatışmaların da yaşandığı öğrenildi.

8 ASKERİMİZİ ŞEHİT VERDİĞİMİZ KELTEPE TEMİZLENDİ

Afrin Harekatı'nda teröristlerin tünelden sızarak saldırdığı ve 8 şehit verdiğimiz 1083 rakımlı tepe (Kel Tepe) temizlendi. TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısında 3 köyü ele geçirdikten sonra Raco belde merkezinin girişine ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köylerini terörden arındırarak, Raco beldesi merkezine dayandı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Raco beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. Böylece, Raco beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu.

1083 RAKIMLI TEPE DE ALINDI

İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe (Kel Tepe) de ele geçirildi.

Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco'ya ilerleyişi de görüntülendi.x

120 NOKTA ELE GEÇİRİLMİŞ OLDU

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN