Raco tamam sırada Cinderes var

Raco tamam sırada Cinderes var

Afrin merkezine ilerleyişi hızlandıracak olan Raco ele geçirildi, beldede hakimiyet sağlandı. Cinderes civarındaki köylerle kuzeydeki kritik noktalar da terörden temizlendi. Ayrıca Kilis’e son yılların en büyük sevkiyatı yapıldı, 150 askeri araç sınıra gitti. 

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 44 gün geride kaldı, dün sahada kritik gelişmeler yaşandı. Önceki gün 139 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran TSK, şu ana dek 2 bin 516 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Afrin’in merkezine doğru ilerlenen harekatta dün Raco beldesi teröristlerden alındı. Sabah saatlerinde beldeye operasyon düzenleyen ÖSO mensupları, Raco’nun merkezinde kontrolü sağladı. Kuzeydeki Bülbül’ün ardından ikinci kez bir belde terör örgütünden temizlenmiş oldu. Raco’da dün sabah yoğun bir direnişle karşılaşmayan ÖSO, beldedeki az sayıda teröristle şiddetli çatışmalara girdi. Beldede bulunan bir rejim bayrağı, ÖSO güçleri tarafından yerinden indirildi. Çatışmaların  sürdüğü ve çevresindeki hakim köy-tepelerin alındığı Cinderes’te de hakimiyetin sağlanmasının ardından Afrin merkeze yönelik operasyon hız kazanacak. Dağlık alanlardaki operasyonların ardından nitekim daha düz bir sahada Afrin merkezine  ilerlemenin yolu açılmış olacak. Ayrıca dün diğer cephelerde de ilerlemeler kaydedildi. Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Hamilek ve Ramadiye köyleri ile Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesinin kuzeyindeki Çemenli, Alibezanlı ve Karkin köyleri teröristlerden kurtarıldı. Harekatın başından bu yana 126 nokta terörden temizlenmiş oldu. ÖSO’nun yaptığı açıklamalara göre ise kuzeydeki Bafelyun köyü ele geçirildi, Afrin’e 7 km uzaklıktaki Bafelyun dağında da büyük oranda kontrol sağlandı. TSK da dün yaptığı haftalık bilgilendirmede  şu ana dek 924 hedefin hava harekatıyla imha edildiğini duyurdu. 41 Mehmetçik’in şehit düştüğü 199 askerin de yaralandığı, yaralı askerlerden 63’ünün görevlerine döndüğü ifade edildi. Öte yandan Kilis’e bugüne kadar yapılan en büyük askeri sevkiyat gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 araçlık konvoy, vatandaşların büyük desteği altında sınır hattına yöneldi.

18-03/04/ekran-alintisi.JPG

REJİM MİLİSLERİNE İLK SORTİ 

Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün bir ilk yaşandı. KARAR’ın ulaştığı bilgilere göre, harekatın başında temizlenen Buseya Dağı bölgesine yakın bir nokta olan Kefr Cenne’de tespit edilen en az 10 milis takibe alındı. Bölgede, Mehmetçik ve ÖSO’ya karşı saldırı hazırlığında olan milisler kısa sürede sonra savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirildi. Reuters de Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberinde TSK’ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda en az 36 rejim yanlısı milisin öldüğünü duyurdu. - KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

KORUCULAR UZMAN ERBAŞ OLUYOR

PKK ile Doğu ve Güneydoğu’da mücadele eden güvenlik korucularının uzman erbaş olabilmeleri için gerekli adımlar geçen yılın sonunda atıldı. Terörle mücadelede 35 yıldır önemli rol oynayan korucular için atılan bu önemli adımda da pilot illerin Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt olduğu öğrenildi. Uzman erbaşlık için şartların “TC vatandaşı olmak, 28 yaşından gün almamış olmak, askerlik görevini yapmış olmak, orta okul veya daha üst bir eğitim kurumundan mezun olmak, herhangi bir suçtan hükümlü olmamak ve TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uygun şekilde bir fiziki ve ruhi yapıya sahip olmak” şeklinde olduğu açıklandı. KARAR, Zeytin Dalı Harekatı’nda da önemli görevler üstlenen korucular için atılan bu önemli adımdaki son durumu öğrendi. Bölgede başvurularını yapan 30 yaş altındaki korucular Kayseri’de 3 ay sürecek eğitimlerine başladı. Sadece Şırnak bölgesinden de 50 korucunun eğitimde olduğu ve eğitimini tamamlayacak korucuların uzman erbaş olarak Zeytin Dalı Harekatı’nda da yer alabileceği kaydedildi. -KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

18-03/04/444.jpg

ZEYTİN DALI’NIN NENE HATUNLARI   

Mehmetçik Afrin’e doğru ilerleyişini sürdürürken, sınır hattındaki birliklerde görevlendirilen kadın subaylar da harekatta aktif görev alıyor. Sınır hattı boyunca konuşlandırılan obüs bataryasında görevli Topçu Yüzbaşı Dilek Aygün, 40 kilometre mesafedeki hedefleri nokta atışlarıyla imha edebildiklerini söylüyor. Harekatta bakım takım komutanı olarak görevli Bakım Üsteğmen Ceren Özçelik ise Fırtına obüslerinin onarım faaliyetlerini gerçekleştiren ekipte yer alıyor. Operasyonda yer almasının kendisi için bir onur olduğunu ifade eden Özçelik “Bizler Kara Fatmaların, Nene Hatunların torunlarıyız, vatan aşkı bize onlardan miras kaldı. Bu mesleği yapmak ve bu harekata katılmak benim için bir onur” diyor. Birliğinde mühimmat ve malzeme akışından sorumlu İkmal Üsteğmen Çiğdem Yüksel de gurur veren bir görevi üstlendiklerini ifade ediyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN