Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı erken seçime denk geliyor mu?

Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı erken seçime denk geliyor mu?

Haberimizde Ramazan Bayramı ne zaman? ve Ramazan Bayramı seçime denk geliyor mu? sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Erken seçim kararının ardından vatandaşlar 2018'de Ramazan Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor, seçim ile çakışıyor mu sorularının yanıtlarını arıyor. Ayrıca 2018 yılında bayram tatili kaç gün olacak sorusunun yanıtı da sosyal medyada aranan oldu. İşte Ramazan Bayramı ve erken seçimler hakkındaki tüm merak edilenler...

Erken seçim kararından sonra Ramazan Bayramı ne zaman sorusu sosyal medyada gündem oldu. Haberimizde 2018 yılındaki Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor ve de seçime denk geliyor mu sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz. 24 Haziran 2018’de Türkiye seçime gidiyor. Yeni seçim sistemi nasıl olacak sorusu da vatandaşların gündemine oturdu. Vatandaşlar aynı zamanda Ramazan Bayramı ne zaman ve  Ramazan Bayramı erken seçime denk geliyor mu? sorusununu da sormaya başladı. Konu hakkındaki tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu yanıt buldu. Erdoğan, erken seçim için tarih verdi ve Türkiye’nin 24 Haziran 2018 tarihinde seçime gitmesi bekleniyor. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı erken seçime denk geliyor mu? 

ERKEN SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? 

Türkiye, 2017 referandumuyla kabul edilen anayasa değişiklikleriyle ilk defa Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini bir arada yapacak. TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler Cumhurbaşkanı için aday gösterecek. TBMM dışından aday gösterilenler için ise 100 bin imza gerekiyor. Erken seçime gidebilmek için anayasa değişikliği gerekmiyor, ama kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanması şart. TBMM'de toplam 539 milletvekili var. Erken seçime gidilmesinin kabulü için tezkereye 276 milletvekilinin onay vermesi gerekiyor. AK Parti, Meclis başkanı dışında 317 milletvekiline sahip. AK Parti ile MHP'nin toplam sandalye sayısı ise 352. Dolayısıyla iki partinin 'evet' demesi erken seçim önünde engel bırakmıyor. HDP ile CHP de erken seçime hazır olduklarını söyledi. Oylamada 'Hayır' deseler dahi, MHP ile AK Parti'nin oyları seçime gidilmesi için yeterli olacak.

18-04/19/ramazan-ayi-ve-ramazan-bayrami-ne-zaman-basliyor.jpg

RAMAZAN AYI VE RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Son günlerinde memleket ve akraba ziyaretlerinin hat safhada olacağı Ramazan ayı, 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Ramazan ayı içerisinde idrak edilen Kadir Gecesi ise 10 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Erken seçim 24 Haziran'da yapılacak. 

14 Haziran Perşembe – Arefe Günü

15 Haziran Cuma – 1. Gün

16 Haziran Cumartesi – 2. Gün

17 Haziran Pazar – 3. Gün

RAMAZAN'DAN ÖNCE 3 KANDİL VAR

Kandiller Hicri takvime göre hesaplandığı için, günümüzde kullandığımız Miladi takvimde hangi güne denk geldiği araştırılıyor. Yılın kandil tarihleri şu şekilde;

13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili.

30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.

19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.

Ramazan ise 16 Mayıs tarihinde başlayacak…

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN