24 Haziran erken seçimi ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

24 Haziran erken seçimi ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

Haberimizde 24 Haziran erken seçimi ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. 24 Haziran Başkanlık Seçimi'nde kazanan olması durumunda YSK seçim takvimin nasıl işleyeceği şimdiden merak ediliyor. 24 Haziran'da yapılacak olan ilk turda adaylardan biri üstünlük sağlayamazsa, Başkanlık seçiminde ikinci tur 8 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek. Fakat bu seferde DGS tarihi, erken seçimin ikinci turuna denk geliyor. Bu durumda neler yapılır işte haberimizde...

24 Haziran Başkanlık seçimi 65 gün önceden Türkiye'nin gündemine düştü. 24 Haziran erken seçimi ikinci tura kalırsa DGS sınavın denk geliyor. DGS sınavıda ertelenecek mi? Sınava girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. Başkanlık Seçimi'nde kazanan olması durumunda takvimin nasıl işleyeceği dün yapılan erken seçim açıklamasından sonra merak konusu oldu. Buna göre 24 Haziran'daki seçimlerin ilk turunda herhangi bir aday üstünlük sağlayamazsa Başkanlık seçiminde ikinci tur  ne zaman olacak? Erken seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek. İşte erken seçim hakkında merak edilen her şeyi haber detayda bulabilirsiniz.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin '28 Ağustos'ta erken seçim yapalım' çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '24 Haziran 2018' açıklamasıyla yanıt verdi. 24 Haziran erken seçim tarihi olurken pek çok kesim tarafından Başkanlık seçiminin ikinci tura kalması durumunda ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Türkiye'de erken seçim süreci 18 Nisan'da resmen başladı. Siyasi kulislerde pek çok iddia dillendirilse de 24 Haziran'da yapılacak Başkanlık Seçimi'nde kazanan olması durumunda  YSK seçim takviminin nasıl işleyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE İLK TURDA KAZANAN OLMAZ İSE İKİNCİ TUR NE ZAMAN YAPILACAK? 

Anayasa'ya göre birden fazla turun olduğu seçimlerde eğer ilk turda kazanan olmazsa, "seçimi izleyen ikinci pazar günü" ikinci tur seçimleri yapılır diye açıklanıyor.

Buna göre 24 Haziran'daki seçimlerin ilk turunda herhangi bir aday üstünlük sağlayamazsa, seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek. AK Parti ve MHP Erken Seçim Önergesini Meclise Sunuyor.

YKS SINAVLARI ERTELENMİŞTİ

24 Haziran olarak açıklanan seçim tarihinin ardından, 23-24 Haziran 2018 olarak ilan edilen üniversite giriş sınavının tarihinin ne olacağı merak uyandırmıştı. YÖK’ten yapılan açıklamada YKS'nin 30 Haziran - 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı.

BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE İKİNCİ TUR DA SINAVLARA DENK GELİYOR

İlk turda herhangi bir aday üstünlük sağlayamazsa ikinci turun 8 Temmuz 2018'de yapılması öngörülüyor. 

24 Haziran'da yapılacağı açıklanan erken seçimin ikinci tura kalması halinde 8 Temmuz, Dikey Geçiş Sınavına denk geliyor.

24 Haziran olarak belirlenen erken seçimde ilk oylamasında çoğunluk sağlanamazsa, 8 Temmuz’da ikinci tur oylaması yapılacak. Ancak bu tarih Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) yapılacağı tarihe denk geliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 24 Haziran’a denk gelen YKS’nin tarihini 30 Haziran-1 Temmuz olarak değiştirmişti.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili DGS’ye 2017'de 325 bin 525 kişi girdi.

YÖK'ün bu konuda da bir düzenleme yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN