Reçeteye balık ve zeytinyağı yazıldı

Reçeteye balık ve zeytinyağı yazıldı

İtalya’da bir konferansta bilim insanları, erken ölümü önlemesi açısından Akdeniz beslenme biçiminin kolesterol ilaçlarından daha etkili olduğunu açıkladı. Doktorlar sağlıklı yaşam için sebze, balık ve zeytinyağı önerdi.

er fırsatta doğru beslenmenin diyabet ve kanser gibi pek çok kronik hastalığı önlediğini belirten bilim insanları, erken ölümü engellediğini de ortaya koydu. Erken ölümleri önlemek açısından Akdeniz beslenme biçiminin kolesterol ilacından daha iyi olduğu belirtildi. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam reçetesine ilaç yerine sebze-meyve, balık, zeytinyağı, fındık-fıstık, meyve yazdı. Bu beslenme şeklinin erken ölümleri yüzde 37 oranında düşürdüğünü belirten bilim insanları, kolesterol ilacı statin’lerin  etkisinin ise sadece yüzde 18 olduğunu açıkladı.

İLAÇTAN DAHA GÜÇLÜ

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen dünyanın en büyük kalp konferasında bilim insanları beslenmenin herhangi bir ilaçtan daha güçlü olduğunu açıkladı. Bilim insanları, sebze ve meyve ağırlıklı beslenme, yağlı balık yeme, zeytinyağı gibi doymamış tekli yağları tercih etmenin ömrü uzattığını ortaya koydu. Konferansa katılan İtalyan profesör Giovanni de Gaetano, kalp hastası olan, bin 200 İtalyan arasında yaptıkları araştırmada bu kişilerin yediklerini not ettiklerini, araştırmanın sürdüğü yedi yıl boyunca bu kişilerden 208’inin yaşamını yitirdiğini söyledi. Hayatını kaybedenler arasında egzersiz alışkanlıklığı, sigara tiryakiliği, kolesterol seviyesi, diyabet ve kanser araştırmaları yapıldığında beslenmenin etkisi ortaya çıktı.

ERKEN ÖLÜM RİSKİNİ AZLATTI

Giovanni de Gaetano, sağlıklı bir yaşam için Akdeniz diyetinin herhangi bir ilaçtan daha etkili olduğunu ve sağlığı korumak için doğru beslenmek gerektiğini söyledi. Yani reçetede statin ilaçları yerine doğru yiyeceklerin yazılmasının doğru olduğu kaydedildi. Gaetano, “Beslenme, erken ölüm oranlarını yüzde 37 azaltıyor. Sağlıklı beslenme deyince Akdeniz diyetinden bahsediyoruz. Şu an yaptığımız araştırmada ise hali hazırda kalp ve kalp hastalıkları yaşayan kişilere Akdeniz diyetinin nasıl bir faydasının olabileceğini araştırıyoruz” dedi. Uzmanlar, ilaç alınıyor olsa bile beslenmeye dikkat edilmesinin kişinin sağlığını olumlu etkileyeceği; kalp krizi ve felç geçirme gibi önemli sağlık problemlerini engelleyebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN