Referandum oy kullanma saatleri | Nerede oy kullanacağım? Hangi saatler arasında oy kullanılır?

Referandum oy kullanma saatleri | Nerede oy kullanacağım? Hangi saatler arasında oy kullanılır?

Referandum oy kullanım saatleri ve oy kullanma yerlerini haberimizden görebilirsiniz. 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu oy kullanma saatleri ve yerlerini sizler için derledik. Tarihi referanduma sayılır saatler kala seçmenler 'Referandum oy kullanma saatleri ne zaman? Referandumda oyumu nerede kullanacağım?' sorularının cevabını arıyor. Ayrıntılar haberimizde.

Kritik öneme sahip 16 Nisan referandumunda oy kullanma saatleri ve nerede oy kullanılır sorusu merakla cevabını bekliyor. Anaysa değişikliğini öngören referandum oylaması için seçmenler sandık başına gidiyor. Referandumda 32 ilde oy kullanma saatleri, diğer illere göre bir saat erken başlayıp bir saat erken bitecek. Hangi illerde oy kullanma saatleri bir saat erken başlayacak? Oy kullanma saatleri ve oy kullanma yerleri ayrıntıları haberimizde.

REFERANDUM OY KULLANMA SAATLERİ VE OY KULLANMA YERLERİ

Referandumda nerede oy kullanacağım? Referandumda oy kullanma saatleri kaçta başlıyor kaçta bitiyor? Seçmenler bu soruların cevabını arıyor. Anayasa değişikliği için sandık başına gidecek olan milyonlarca seçmen oy kullanma saatini beklemeye başladı. Yarın yapılacak Ayrıca haberimizden nerede oy kullanacağınızı sorgulayabilirsiniz. 

Referanduma bir gün kaldı. Türkiye siyasi tarihinin en kritik oylamaların biri 16 Nisan 2017 Pazar yani yarın yapılacak. Anayasa değişikliği referandumunda “Evet veya Hayır” oyu kullanmak için milyonlarca vatandaş sandık başına gidecek. Referandumu bekleyen seçmenlerin “Nerede oy kullanacağım?” sorusunun cevabı bugün YSK tarafından yanıtlanacak. Türkiye’nin doğusunda bulunan 32 ilde referandum için oy kullanma saatleri diğer illere göre bir saat erken başlayıp erken bitecek.

Oy kullanacağını yeri öğrenebileceğiniz “Seçmen sorgulama” sayfasına aşağıdaki linkten direkt olarak erişebilirsiniz.

NEREDE OY KULLANACAĞIM? YSK SANDIK SORGULAMA

Oy kullanacak vatandaşlar hem e-devletten hem de YSK'nın resmi sitesinden T.C Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl ve Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No gibi bilgileri girerek sorgulama yapabilecek.

İŞTE REFERANDUM OY KULLANMA SAATLERİ

Referandumda bazı iller 1 saat erken başlayacak oy verme işlemlerine. 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halkoylamasında oy kullanırken dikkat etmeniz gereken konular aşağıda belirtilmiştir.

Oy Verme Saatleri:

Saat 07.00 – 16.00 arası: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis

Saat 08.00 – 17.00 arası: Yukarıdaki illerin dışında kalan diğer iller ise saat sabah 8'den akşam 5'e kadar referandum oylarını kullanabilecekler.

58 MİLYON SEÇMEN OY KULLANACAK

Anayasa değişikliği referandumunda, yurt içinde ve yurt dışında oy kullanacak seçmenlerle ilgili bilgileri paylaşan YSK Başkanı Güven, "Bugün itibariyle yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen sayımız 55 milyon 336 bin 960. Yurt içinde kurulacak sandık sayısı yaklaşık 164 bin. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen sayımız 2 milyon 929 bin 389'dur. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere halk oylamasında 57 ülke, 119 temsilcilikte ve 32 gümrük kapısında kurulacak sandıklarda oy kullandırılması planlanmaktadır. Bu seçimde yurt dışı seçmen kütüğü tek seçim çevresi olarak oluşturulmuştur. Böylece yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, bağlı bulundukları temsilcilik görev çevrelerinde kurulan sandıklarda veya oy verme günlerinde bulundukları yerlerdeki temsilciliklerde kurulan sandıklarda oylarını kullanabileceklerdir" şeklinde konuştu.

17-04/15/oy-verme-saatleri-oy-kullanma-ne-zaman-bitiyorjpg.jpg

GÜMRÜK VE TEMSİLCİLİKLERDE OY VERME İŞLEMİ

Anayasa değişikliği referandumunun yurt dışındaki temsilciliklerde hangi tarihlerde yapılacağını da duyuran YSK Başkanı Güven, "Yurt dışında kurulan temsilciliklerde oy verme işlemleri 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında, gümrük kapılarında ise 27 Mart-16 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Halk oylamasında beyaz renk üzerine 'Evet', kahverengi üzerine 'Hayır' ibareleri bulunan iki ayrı renkte birleşik oy pusulası kullanılacaktır. Seçmenler tercih mührünü kullanarak, oy verme işlemini gerçekleştirecektir" ifadesini kullandı.

REFERANDUM TAKVİMİ ŞU ŞEKİLDE

11 Mart

Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulaları basılacak, basımı tamamlandıkça plan dahilinde dağıtılacak. Gümrük kapılarında kullanılacak araç ve gereçler ilgili seçim kurullarına gönderilmeye başlanacak.

27 Mart

Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine başlanacak.

30 Mart

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin YSK'ya bildirilmesinin son günü olacak. Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanı'nın yapacağı konuşmalar için yayın zamanı ve sırası tespit edilecek.

31 Mart

Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından ad çekilecek.

9 Nisan

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak.

12 Nisan

İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

15 Nisan

Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

16 Nisan

Oy verme günü."

Referandum oy kullanım saatleri ve oy kullanma yerlerini haberimizden görebilirsiniz. 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu oy kullanma saatleri ve yerlerini sizler için derledik. Tarihi referanduma sayılır saatler kala seçmenler 'Referandum oy kullanma saatleri ne zaman? Referandumda oyumu nerede kullanacağım?' sorularının cevabını arıyor. Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN