Reina'daki saldırıyı hangi örgüt yaptı? Saldırıyı kim üstlendi?

Reina'daki saldırıyı hangi örgüt yaptı? Saldırıyı kim üstlendi?

Reina'daki saldırıyı hangi terör örgütü yaptı? İstanbul yeni yıla terör saldırısıyla girdi. Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da katliam yapan terörist kimdi? Saldırganların Arapça konuştuğu iddiası, saldırıyı IŞİD'in yapmış olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı. Reina'daki saldırıyı hangi örgüt yaptı, kimler üstlendi? sorusunun ayrıntıları ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

Dün gece İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina'da silahlı saldırı meydana geldi. Peki, Reina'daki terör saldırısını hangi örgüt yaptı mı? Eli silahlşı teröristin mekana girip rastgele ateş açtığı saldırıda 39 kişi öldü, 4'ü ağır 65 kişi yaralandı. Yeni yıl kutlamaları için İstanbul'un ünlü gece kulübü Reina'da toplanan yüzlerce insan dün gece büyük dehşeti yaşadı. 

REİNA TERÖR SALDIRISINI HANGİ ÖRGÜT YAPTI? 

Türkiye yeni yıla terör saldırısı ile girdi! İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Saldırı saat01.15 sıralarında gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan saldırgan 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması gelen vatandaşların üzerine kurşun yağdıran terörist 39 kişiyi şehit etti. Saldırıda 69 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis kaçan teröristi yakalamak için çalışma başlattı. Ancak güvenlik kamerasına yansıyan teröristin kaçtığı iddia ediliyor. Olaya şahit olan görgü tanıkları bir değil birden çok saldırgan olabileceğini iddia etti. Saldırıda yaralananlar ambulanslar ile çevre hastanelere yetiştirildi. 

17-01/01/-kqxmydjn502dlz4okg3juq-1483273793.jpg

Peki, Reina'daki saldırıyı hangi örgüt yaptı? Gece meydana gelen terör saldırısını kim üstlendi? Şu saate kadar saldırıyı henüz herhangi bir örgüt ya da kişi üstlenmedi. Konu hakkındaki soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Olayı üstlenen örgüt olduğunda bilgisine ve ayrıntılarına anlık olarak sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

SALDIRIDA ÖLENLERİN 21'İNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Yılbaşı gecesi İstanbul'da yaşanan terör saldırı ile ilgili resmi açıklama yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi: 39 insanımız hayatını kaybetti. Bunların şu anda 21’inin kimliği belli. Henüz diğer 18’inin kimliği ile ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 15-16’sı yabancı uyruklu 5’i TC vatandaşı. 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4’ü ağır olarak bize bildirildi.

Biri çok ağır. Elbette ki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Milletin umutlarını tazelediğimiz bir yılbaşında insanların korumasız olduğu bir yerde onların böyle bir şeyden habersiz ve hiçbir şekilde akıllarında geçmeyen bir durumda gerçekleşen insanlık dışı alçak bir saldırı. Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz. İnşallah bir daha böyle bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalmayız.

UZUN NAMLULU SİLAHLA TARADI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'deki silahlı saldırı olayına ilişkin, "Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır." dedi.

17-01/01/3dacf77e-b8ae-42d4-ba98-5e09eefd2d2d-1483232349-1483237493-1483273783.jpg

Vali Şahin olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Bundan sonra daha detaylı açıklamalar sizlerle ayrıca paylaşılacaktır. Şu anda paylaşabileceğim kısaca bilgiler bunlardır."

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GÖTÜRÜLDÜ

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri adli tıp kurumuna götürüldü. İlk belirlemelere göre 1'i polis 39 kişinin şehit olduğu terörist saldırıda ağır yaralanıp kaldırıldıkları hastanelerde, yolda ve olay yerinde hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerini taşıyan ambulanslar adli tıp kurumu binasına art arda girdi. Şehit polisin Şişli Etfal hastanesi'nden alınan cenazesi de ambulansla, kurum binasına gönderildi.

17-01/01/5521984-1483273748.jpg

İstanbul yılbaşı akşamaı terör saldırısıyla sarsıldı. İstanbul’un ünlü eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İstanbul Valisi Vasip Şahin saldırıda en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını söylerken Reina'daki silahlı saldırıyı hangi örgüt kim yaptı? sorusunun yanıtı araştırılıyor. teröristlerin Arapça bağırması Reina'daki saldırıyı IŞİD'mi yaptı sorusun akıllara getirdi.

17-01/01/5522245-1483273772.jpg

İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İstanbul Valisi Vasip Şahin saldırıda en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını söyledi.

Reina'daki saldırıyı hangi terör örgütü yaptı? İstanbul yeni yıla terör saldırısıyla girdi. Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da katliam yapan terörist kimdi? Saldırganların Arapça konuştuğu iddiası, saldırıyı IŞİD'in yapmış olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı. Reina'daki saldırıyı hangi örgüt yaptı, kimler üstlendi? sorusunun ayrıntıları ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN