Gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı! 39 ölü | Ölenlerin kimlikleri belli oldu | Son dakika

Gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı! 39 ölü | Ölenlerin kimlikleri belli oldu | Son dakika

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'da terör! Reina gece kulübüne saat 01.15 sıralarında silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi, vatandaşların üzerine kurşun yağdırdı. İstanbul Valisi ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 35 olarak açıklamıştı. İlerleyen dakikalarda kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin tedavi gördüğünü söyledi. Teröristi arama çalışmaları sürüyor. Hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu.

İstanbul Ortaköy'de ünlü gece kulubü yeni yılın ilk dakikalarında silahlı saldırıya uğradı. Noel Baba kıyafeti giydiği söylenen terörist ya da teröristler, saat 01.30 sıralarında uzun namlulu silahla gece kulübüne girerek ateş açtı. Ancak incelenen kamera görüntülerinden saldırıyı bir teröristin gerçekleştirdiği ve noel baba kıyafeti giymediği anlaşıldı. Saldırganın siyah kıyafet giydiği belirlendi. 

17-01/01/-bmwv1rgth0gmvwtvwgj1sg.jpg

Karar.com'un ulaştığı görüntülerde terörist elinde silahla Reina'nın bulunduğu caddede önce bir sivil vatandaşa ardından gece kulubünün güvenliği için orada nöbet tutan polise ateş açarak şehit etti. İçeri giren terörist uzun namlulu silahla sivillerin üzerine ateş çatı. Teröristin 5-6 kez şarjör değiştirdiği tespit edildi.  

17-01/01/-kqxmydjn502dlz4okg3juq.jpg

Polis biri polis 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından geniş güvenlik önlemleri aldı. Özel harekat polisleri Reina'yı karadan ve denizden adeta ablukaya aldı. Saldırının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri,  yaralananları hastanelere taşıdı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile diğer hastanelere 40 yaralı kaldırıldı. 

ÖLENLER İSİMLERİ BELLİ OLDU

17-01/01/1-1483297348.jpg

REİNA'YA SİLAHLI SALDIRI

Polis ekipleri uzun süre saldırganın içeride olduğu değerlendirmesiyle hareket etti. Bu nedenle özel harekat polisleri operasyon hazırlıklarını tamamlayınca Reina'ya girdi. Ancak Karar'ın emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, saldırganın içeride olmadığı, silahını bırakıp kaçtığı belirlendi. Beşiktaş'ta yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, teröristi yakalamak için çalışma başlattı. 

17-01/01/-dqbq4qsureycudtu4lcaug.jpg

BİR TERÖRİST SALDIRDI, PANİKTEN YARARLANIP KAÇTI

Saldırıdaki terörist sayısı da netleşti. Reina saldırısının ilk dakikalarında noel baba kıyafetli 2 kişinin ateş açtığı ileri sürülmüştü. Daha sonra 3 teröristin saldırdığı iddia edilmişti. Ancak kamera görüntülerini inceleyen polis, bir teröristin saldırıyı gerçekleştirdiğini ve olay yerinde silahını bırakarak kaçtığını belirledi. Saldırganın yaşanan panikte sivillerin arasına karışıp kaçtığı değerlendiriliyor. 

Karar.com, teröristin kıyafetini çıkarırken kameraya takılan görüntüsüne ulaştı. İşte saldırıdan sonra tanınmamak için kıyafetini çıkaran ve kaçan teröristin o görüntüsü: 

17-01/01/3dacf77e-b8ae-42d4-ba98-5e09eefd2d2d-1483232349-1483237493.jpg

SOYLU: 39 ÖLÜ 65 YARALI

Reina saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Vasip Şahin 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 polisin şehit olduğunu söyledi. Şahin saldırının terör saldırısı olduğunu söyledi ancak örgüt ismi vermedi. Saldırganın olaydan sonra yaşanan panikten faydalanarak kaçtığı belirlendi. Polis her yerde teröristi arıyor. İstanbul Valisi ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 35 olarak açıklamıştı. İçişleri Bakanı Soylu, alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 65 kişinin tedavi gördüğünü söyledi. Teröristi arama çalışmaları sürüyor.

17-01/01/5521984.jpg

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GÖTÜRÜLDÜ

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri adli tıp kurumuna götürüldü. İlk belirlemelere göre 1'i polis 39 kişinin şehit olduğu terörist saldırıda ağır yaralanıp kaldırıldıkları hastanelerde, yolda ve olay yerinde hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerini taşıyan ambulanslar adli tıp kurumu binasına art arda girdi. Şehit polisin Şişli Etfal hastanesi'nden alınan cenazesi de ambulansla, kurum binasına gönderildi.

17-01/01/5522250.jpgTerör saldırısında şehit olan polis memuru Burak Yıldız'ın (22) Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı. Haberi alan şehidin yakınları üzüntü yaşadı. Şehidin ablası Leyla Yıldız (Sol 3), gözyaşlarına hakim olamadı.

17-01/01/5522247.jpg

YAKINLARI İSYAN ETTİ

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişini sürdürüyor. Gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtilen Fatih Çakmak'ın ağabeyi Erkan Çakmak, gazetecilere açıklama yaptı.

17-01/01/5522254.jpg

Yakınlarının cenazelerini almak için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumunun önüne gelenler, gözyaşı döktü.

17-01/01/5522252.jpg

BAŞBAKAN AÇIKLADI: NOEL BABA İDDİASI ASILSIZ

Ortaköy'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, saldırıyı gerçekleştirilen teröristle ilgili ortaya atılan, "Noel baba kıyafetiyle geldi" iddiasının asılsız olduğunu açıkladı. Teröristin silahını bırakıp kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçtığını belirten Başbakan, "Çalışmaların yoğun bir titizlikle sürdüğünü" ve teröristin kimliğine dair ihtimallerin şekillenmeye başladığını kaydetti.

ERDOĞAN: TERÖRÜ KAYNAĞINDAN YOK EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ortaköy'de yaşanan terör saldırısına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Erdoğan "Farklı terör örgütlerinin ülkemizi hedef aldıkları bu saldırıların, bölgemizde yaşanan hadiselerden bağımsız olmadığının farkındayız. Ülkemize yönelik tehditleri ve saldırıları, kaynağında yok etme konusunda da kararlıyız" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İstanbul'da 1'i polis 35 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerine hunharca yapılan silahlı saldırının tüm milleti derinden yaraladığını belirterek "Bu bir vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdır" ifadelerini kullandı.

TSK'DAN KARARLILIK MESAJI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, İstanbul Ortaköy’de gerçekleştirilen terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Terörle mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

KURTULMUŞ: BİRİLERİ MESAJ VERMEK İSTİYOR OLABİLİR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Reina'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin olarak, "Emareler var ama henüz şu örgüt diyemiyoruz. Terör örgütleri üzerinden birilerinin vermeye çalıştığı mesajlar olabilir" dedi.

Kurtulmuş ayrıca; ''Türkiye'nin terör örgütlerine karşı müdahalede mesafe alması nedeniyle birileri rahatsız olmuş olabilir. Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz. Bu terör örgütleri adı ne olursa olsun bir tek hedefi var. Bunlar insanlık ve Türkiye düşmanı. Bunlara destek verenler büyük bir Türkiye istemiyorlar. Bunlara karşı verilecek en büyük cevap birlik içerisinde olmaktır." dedi.

CHP'DEN SALDIRIYA TEPKİ

CHP Başkanvekili Akif Hamzaçebi saldırı yaptığı açıklamada, "Olay yerini gördüm, yetkililer delil topluyor. Bu olayı son olarak görmek lazım. Türkiye bu saldırıları önleyebilecek güçtedir." dedi.

DEVLET BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul Ortaköy'de gerçekleşen Reina saldırısını kınadı. Bahçeli: "Terörizm kazanamayacak" dedi.

ABD DAHİL 3 ÜLKEDEN VATANDAŞLARINA UYARI

ABD, İngiltere ve Avustralya; Ortaköy'deki terör saldırısının ardından Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı.

GERİYE BU FOTOĞRAF KALDI

Reina'da düzenlenen terör saldırısında, mekanda çalışan garsonlardan Kenan Kutluk da şehit oldu. Kutluk'tan geriye eşiyle ve gece kulübüne gelen ünlülerle çektirdiği fotoğraflar kaldı.

17-01/01/5868cebe67b0a9323881259e.jpg

KADIN GÜVENLİK GÖREVLİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Ortaköy'deki gece kulübü Reina saldırısında şehit olan özel güvenlik görevlisi Hatice Koç'un cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı.

17-01/01/5868e77ac03c0e1308001707.jpg

SALDIRININ ARDINDAN YAŞANAN SON DAKİKA GELİŞMELERİ

 

GECE KULÜBÜ ÇALIŞANI, DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Beşiktaş'ta saldırının gerçekleştiği gece kulübü çalışanı, dehşet anlarını anlattı.

17-01/01/-f2opwjphhecl1zwcyzjv5q.jpg

Beşiktaş'ta meydana gelen saldırının ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen gece kulübü çalışanı, o anları anlattı. Gece kulübünde garson olarak çalıştığı öğrenilen kişi, "Birden panik, aşağı indik saklandık. Arkadaşımı getirdim. Panikledik atladım yere. İki kişilermiş birini gördüm. İçeride çok yaralı var. Mekanda 500-600 kişi kadar vardı" ifadelerini kullandı.

17-01/01/-ziy2wy9cu0c6nuaqebvhha.jpg

Hürriyet'in haberine göre Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan saldırıyla ilgili “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı" dedi.

17-01/01/-qk-blxl9ium3m48lq2cksa.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN