Resimli Aşure günü mesajları burada! Aşure gününe özel anlamlı, yeni ve resimli mesajlar 20 Eylül

Resimli Aşure günü mesajları burada! Aşure gününe özel anlamlı, yeni ve resimli mesajlar 20 Eylül

Resimli Aşure günü mesajları ve sözleri haberimizde. Mübarek Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure günü bugün idrak ediliyor. İslam alemi için çok değerli olan bu günde birçok olay meydana gelmiştir. Özellikle de Kerbela olayı en bilinenler arasındadır. Sizler de bu anlamlı günde Aşure günü resimli mesajları ile yakınlarınıza iyi dileklerinizi gönderebilirsiniz. İşte 20 Eylül resimli Aşure günü mesajları.

Resimli Aşure günü mesajlarını sayfamızda sizler için derledik. İslam tarihinin en önemli günlerinden biri olan Aşure gününde bir çok önemli olay yaşanmıştır. Kerbela olayı, Hz. Adem'in tevbesinin kabulü ve Hz. İbrahim'in Nemrut ateşinden kurtulması gibi bir çok olayın yaşandığı Aşure gününde sizler de dualar ederek sevdiklerinize resimli aşure günü mesajları yollayabilirsiniz. İşte en güzel ve anlamlı Aşure günü mesajları, sözleri ve Sms'leri. 

AŞURE GÜNÜ MESAJLARI RESİMLİ

Aşure hazırlayan elleriniz dert görmesin. Gününüz mübarek olsun.

Aşure gününüz mübarek olsun dualarınız ve orucunuz kabul olsun.

Aşure gününüz mübarek olsun dualarınız kabul olsun. Allah aşure gününde kabul etsin.

Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur. Hadis-i Şerif

18-09/20/asure1-1537433396.jpg

Aşure toplumu birbiriyle kucaklaştıran güzel bir gün. Aşure gününüzü kutlarım.

Aşure gününüz mübarek , dualarınız kabul olsun. Rabbim aşure gününde tutulan oruçları kabul etsin.

Aşure gününüz mübarek olsun. Tuttuğunuz oruçlar ve dualarınız makbul ve kabul olsun.

18-09/20/asure2.jpg

Aşurede içe katılan kuru üzüm, incir, nar değil, sevgilerimizdir. En tatlı günler sizin olsun. Rabbim bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın. Aşure Gününüz Hayırlı Olsun.

Allah’ü Teala bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın. Muharrem ayı ve aşure günü herkese hayırlı olsun.

18-09/20/asure3.jpg

Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmemiz duasıyla aşure günümüz mübarek olsun.

Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Aşure gününüz mübarek olsun.

Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder. (et-Tergîb ve’l-Terhib 2/116)

Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmemiz duasıyla aşure günümüz mübarek olsun.

18-09/20/asure4.jpg

Aşure gününde yaptığınız tüm ibadetler kabul olur. İnşallah Rabbim bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın.

”Aşurenin faziletine kavuşmaya çalışınız,çünkü o, Allah'ü Tealanın günler arasında Aşure mübarek bir gündür.O günde oruç tutana Allah nezdinde bulunan Meleklerin,Şehitlerin ve salihlerin ibadetleri kadar sevap verilir.” (Hadis-i Şerif-Şiratül-İslam Şerhi)

”Kim akrabaları ile ilişkisini kesmiş iken Aşure günü onları ziyaret ederse Allah'ü Teala ona Zekeriyye (A.S.) ve İsa (A.S)'ın nasibini verir.Ve orta parmakla şehadet parmağının yakınlığı gibi cennette o iki Peygambere Aleyhimüsselam komşu eder.” (Hadis-i Şerif-Şir'atül-İslam Şerhi)

AŞURE GÜNÜ'NDEKİ OLAYLAR

10 Muharrem (Aşûre) günü, içerisinde büyük tecellîlerin yaşandığı bir gündür:

Hazret-i Âdem -aleyhisselâm-ʼın tevbesi bu günde kabul edilmiştir. Demek ki bugün tevbe-istiğfar günüdür.

Hazret-i Nûh -aleyhisselâm-ʼın tufandan kurtulup, gemisinin selâmete erdiği gündür. Demek ki bugün Nûh -aleyhisselâm-ʼın 950 sene süren çilelerle dolu tebliğ hayatındaki sabır ve sebâtını tefekkür günüdür.

Hazret-i İbrahim -aleyhisselâm-ʼın Nemrut’un ateşine atılıp Cenâb-ı Hakk’ın lûtfuyla kurtarıldığı gündür. Demek ki bugün Hakkʼa dostluk yolunda karşılaştığımız ilâhî imtihanlardaki hâlimizi muhâsebe etme günüdür.

Hazret-i Mûsâ -aleyhisselâm-ʼın Firavun’un zulmünden kurtulduğu gündür. Demek ki bugün, büyük saâdetlerin, büyük çilelerin ardında olduğunu idrâk etme günüdür.

Hazret-i Eyyûb -aleyhisselâm-ʼın hastalık ve iptilâlardan kurtulduğu gündür. Demek ki bugün, ilâhî imtihanlar karşısındaki sabır, rızâ ve şükür hâlimizi gözden geçirme günüdür.

HAZRET-İ HÜSEYİN (R.A.) EFENDİMİZİN ŞEHADETİ

Ayrıca bugün, İslâm târihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimizʼin aziz torunu Hazret-i Hüseyin (r.a.)ʼın hunharca katledildiği gündür. Diğer bir ifâdeyle İslâmʼın bağrına hançer vurulduğu bir gündür. O menfur cinayete, hangi mezhepten olursa olsun her müslümanın yüreği feryat hâlindedir. Bu hususta ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğini zedeleyecek tarzda kuru çekişmelere girmek, en başta o azîz şehidlerin mübârek rûhlarını incitecek hareketlerdir. Dolayısıyla bugün; “Mü’minler ancak kardeştirler!..” (el-Hucurât, 10) hükmü etrafında, bir ve beraber olma günüdür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN