Rus aşısına yeni uyarı: Bu gruplar için riskli olabilir

Rus aşısına yeni uyarı: Bu gruplar için riskli olabilir

Rusya'da geliştirilen ve Türkiye'de de üretilecek olan Sputnik V aşısının prospektüsüne "kötü huylu tümörler bulunan hastalar için risk oluşturabilir" ifadesi eklendi. Yetkililer aşının kanser hastaları için yasaklanmadığını sadece dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının prospektüsüne tümör ve kanserle ilgili eklemeler yapıldı.

Sputnik V aşısının prospektüsüne birtakım eklemeler yapıldı. Yeni yapılan eklemede "Bilgi eksikliğinden dolayı aşılama, aşağıdaki hasta grupları için risk oluşturabilir: otoimmün hastalıklar (bağışıklık sisteminin uyarılması, hastalığın şiddetlenmesine neden olabilir, ağır durumlara ve hayati tehlikeye yol açabilecek otoimmün patolojisi tanılı hastalara özellikle dikkat edilmelidir), kötü huylu tümörler bulunan hastalar" dendi.

"KANSER HASTALARI AŞILANIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI"

Sputnik'in haberine göre prospektüste girilen eklemeyle ilgili açıklama yapan Sputnik V'nin geliştirildiği Gamaleya Araştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Gintsburg, kanser hastalarının aşılanmasının yasaklanmadığını, sadece bu hastaların aşılama sürecinde dikkatli olunması uyarısı yapıldığını söyledi.

Gintsburg, kanser hastalarının bağışıklığı zayıflatabilecek çeşitli kemoterapi kürleri almasıyla ilişkili olduğunu belirterek bulaşıcı hastalıklara karşı yapılan aşıların bu tür hastalar üzerindeki etkisinin daha az olabileceğini vurguladı.

Rus uzman, aşılama kararının, her kanser hastası için ilgili hekim tarafından verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN