İrlanda, Sputnik V aşısı hakkında inceleme başlattı

İrlanda, Sputnik V aşısı hakkında inceleme başlattı

İrlanda, ülkede kullanımı için Rus Kovid-19 aşısı Sputnik V'yi inceleyecek. İrlanda Aşı Danışma Komitesi (NIAC) Başkanı Butler, pandeminin bastırılmasına yardımcı olacak aşılarının hepsini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

İrlanda, ülkede kullanımı için Rus Kovid-19 aşısı Sputnik V hakkında detaylı bir inceleme başlattı. İrlanda Aşı Danışma Komitesi (NIAC) Başkanı Profesör Karina Butler, Rus aşısına en başta önyargılı yaklaşmış olmalarına ilişkin, “Bazen, çok aşina olmadığımız bir ülkede üretildiyse, o şeyde yanlış bir şeyler olduğunu düşünürüz. Ancak o şey aslen çok iyi olabilir” dedi.

Butler, pandeminin bastırılmasına yardımcı olacak aşılarının hepsini memnuniyetle karşılayacaklarını da sözlerine ekledi. İrlandalı profesörün açıklaması, saygın İngiliz tıp dergisi Lancet’te, Sputnik V aşısının güvenli ve yüzde 91.6 oranında hayli etkili olduğu bulgusunun yer aldığı bir makalenin yayınlanmasını izledi.

SPUTNİK V AŞISI HAKKINDA

Rus Sputnik V koronavirüs aşısı, antikor üretmesi için vücuda virüsün genetik kodlarını taşıyan bir viral vektör aşısı. Söz konusu genetik kod, insan adenovirüsü içinde vücuda aktarılıyor.

Sputnik V iki doz halinde uygulanacak biçimde geliştirildi. İkinci doz, birinci doz sayesinde oluşan bağışıklığı güçlendirmek adına 21 gün sonra uygulanıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN