İran, Sputnik V aşısına onay verdi

İran, Sputnik V aşısına onay verdi

İran, Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının kullanım için onay verdi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "Yakın gelecekte de satın alıp ortak üretime başlamayı umuyoruz” dedi.

Rusya'nın geliştirdiği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı Sputnik V, İran tarafından onaylandı. Rusya, ürettiği Sputnik V aşısının 25 ülkede daha onaylanmasını bekliyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, ülkesinin Rusya’da geliştirilen Sputnik V koronavirüs aşısının kullanımına onay verdiğini kaydetti.

Zarif Moskova’daki açıklamasında, “Sputnik V aşısı İran’da da tescil edilmiş, sağlık otoritelerimiz tarafından onaylanmıştır. Yakın gelecekte de satın alıp ortak üretime başlamayı umuyoruz” dedi.

​Daha önce Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev ilerleyen günlerde Sputnik V aşısının 25 ülkede daha onaylanmasını beklediklerini söylemişti.

Sputnik'in haber göre, Rusya’nın onaylanmış koronavirüs aşılarından ilki olan Sputnik V aşısının ülke dışındaki kullanımı ve üretimine dair anlaşmaları RDIF yürütüyor.

Yaygın aşılama programının başladığı Rusya’da üretilen aşıların hemen hemen tamamı ülkenin kendi nüfusuna ayrılmış durumda. Ülke dışına tedariki yapılacak aşılarsa yapılan anlaşmalar üstünden teknoloji transferi yoluyla yabancı ülkelerde üretiliyor.

SPUTNİK-V AŞISI TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Rusya aşının ortak üretimi için Türkiye, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Brezilya dahil birçok ülkeyle anlaşma yaptı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasında ilk adımın atıldığı duyuruldu. Rusya ile Türkiye arasında aşının Türkiye'de ortak üretimi ile ilgili anlaşma yapıldığı bildirilerek, “RDIF, Türkiye’de Sputnik V aşısının üretimi için Türkiye’nin önde gelen bir ilaç firması ile anlaşma imzaladı ve üretim için teknoloji transferine başlandı” ifadelerine yer verilmişti.

TÜRKİYE'DE AŞIDA SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den alınan Coronavac aşılarının, 10 milyon dozunun Türkiye'ye geldiğini açıkladı

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 50 milyon doz aşının daha geleceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN