Son dakika! Bakan Koca tarih verdi: 6,5 milyon doz aşı daha Türkiye'ye geliyor

Son dakika! Bakan Koca tarih verdi: 6,5 milyon doz aşı daha Türkiye'ye geliyor

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatının ilk bölümü (6,5 milyon doz) pazartesi sabahı ülkemizde olacak" dedi. İlk sevkiyatta 3,5 milyon doz aşı Türkiye'ye gelmişti.

Son dakika haberi... Çin'den getirilen korona aşıları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatının ilk bölümü (6,5 milyon doz) pazartesi sabahı ülkemizde olacak" açıklaması yaptı.

Koca "Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak" dedi. 

Twitter'dan paylaşım yapan Koca "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatının ilk bölümü (6,5 milyon doz) aşılar, pazartesi sabahı ülkemizde olacak.

Tedarik planına uygun olarak teslimatlar, aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE AŞILAMA HANGİ NOKTADA?

İlk Çin aşısı, 13 Ocak'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerine yapılmıştı. 14 Ocak'ta ise ülke genelinde aşılama programı başlamış, sağlık çalışanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da aşı vurulmuştu.

Aşılamanın 7'nci günü olan 20 Ocak'ta ilk dozu yaptıranların sayısı 1 milyonu geçmişti. Çin'den getirilen ve uzun süre tartışmalara yol açan aşının, 1,2 milyon dozu dün itibariyle Türkiye'nin tamamına ulaşmıştı.

En çok aşı İstanbul'da vurulmuş, 224 bin 472 kişiye aşı yapılmıştı. Bu ili 122 bin 332 kişi ile Ankara ve 76 bin 688 kişiyle İzmir takip etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN