Rus birlikleri, Türkiye-Suriye sınırına ulaştı

Rus birlikleri, Türkiye-Suriye sınırına ulaştı

Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan mutabakatın ardından YPG'li teröristlerin 150 saat içinde bölgeden çekilmesini sağlayacak Rus birlikleri, Türkiye-Suriye sınırına ulaştı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan "Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Rusya Silahlı Kuvvetlerinin 300 askeri polisi, özel görevler yapmak için Suriye'ye ulaştı" açıklaması yapıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, yaklaşık 300 Rus askeri polisinin Türkiye-Suriye sınırına ulaştığını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan mutabakat çerçevesinde gönderilen takviye birliklerinin Türkiye-Suriye sınırına ulaştığı belirtildi.

20'DEN FAZLA ZIRHLI ARAÇ DA GÖNDERİLECEK

Rus askeri polisinin terör örgütü YPG/PKK unsurları ve silahlarının, Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yardım edeceği kaydedilen açıklamada "Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Rusya Silahlı Kuvvetlerinin 300 askeri polisi, özel görevler yapmak için Suriye'ye ulaştı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Rusya'nın, Suriye'deki Hımeymim Hava Üssüne 20'den fazla 'Kaplan' ve 'Tayfun' zırhlı aracı gönderileceği vurgulandı.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN