Lavrov'dan Soçi mutabakatı açıklaması: Herkesin hakkı garanti altına alındı

Lavrov'dan Soçi mutabakatı açıklaması: Herkesin hakkı garanti altına alındı

Soçi'de Türkiye ile vardıkları mutabakatı değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kürt güçler dahil taraflardan her birinin haklarını garanti altına aldığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi'de Türkiye ile vardıkları mutabakatın, Kürt güçler dahil taraflardan her birinin haklarını garanti altına aldığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Norveçli mevkidaşı Ine Marie Eriksen Soreide ile görüşmesini takiben düzenlediği basın toplantısında bir soru üstüne, Soçi'de 22 Ekim'de imzalanmış olan mutabakatın, söz konusu mutabakatın şartlarını yerine getiren herkesin haklarını garanti altına aldığını, bu taraflardan birisinin de Kürt güçler olduğunu belirtti.

Lavrov "Varılmış olan mutabakatı yerine getirecek olan her bir tarafın haklarına tabii ki saygı duyulacak. Söz konusu anlaşma, (Suriye) Devlet Başkanı (Beşar Esad) ile YPG liderleri tarafından da onaylanmış ve desteklenmiştir" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN