Rus Büyükelçi'yi vuran Mert Altıntaş'ın açığa alınmadığı ortaya çıktı | Son dakika haber

Rus Büyükelçi'yi vuran Mert Altıntaş'ın açığa alınmadığı ortaya çıktı | Son dakika haber

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ederken önemli bir ayrıntıya Karar ulaştı. Tetikçi Mert Altıntaş'ın FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınıp 10 gün sonra görevine iade edildiği bilgisinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

 KARAR ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili FETÖ şüphesi giderek ağırlık kazanırken, tetikçi Mert Altıntaş'ın bağlantılarını ortaya çıkarmak için yapılan soruşturma sürüyor. Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğu için açığa alındığı 10 gün sonra ise görevine iade edildiği ileri sürülmüştü. Ancak Karar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından aldığı bilgiye göre bu iddia doğruyu yansıtmıyor. 

EMNİYET YALANLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde polis memuru olarak görevli saldırganın 4 Ekim 2016'da açığa alındığı, soruşturma sonrası 14 Ekim'de görevine iade edildiği bilgilerini yalanladı. Katil Altıntaş'ın 2.5 yıllık görevi süresince hakkında bir soruşturma yapılmadı ve açığa alınmadığı belirtildi. FETÖ'nün soruları çaldığının kesinleştiği 2012 yılı polis meslek yüksekokulu sınavında kazanan öğrencilerden olması nedeniyle bir inceleme geçirdiği bildirildi. Ancak kripto FETÖ'cü olması nedeniyle örgütle arasında somut bir bağ bulunamayan Altıntaş, okulu bitirdi ve mezuniyetinden sonra göreve başladı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA İDDİALARINI YALANLADI

Öte yandan AA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberdeki ''Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırı sonucu öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş hakkında bir soruşturma yürütüldüğü ve fail polis memuru hakkında başka bir kişi tarafından ifade verildiği'' iddialarını yalanladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin bugünkü nüshasında ''Belki Rusya Çözer'' başlıklı haberin alt bölümünde yer alan ''Yanıt bekleyen sorular'' kısmının içeriğinde, "silahlı saldırıyı gerçekleştiren polis memuru Altıntaş hakkında bir şüphelinin ifade verdiği ve polis memuru hakkında yürütülen soruşturmada bir işlem yapılmadığı'' şeklinde ifadelerin yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu iddiaların doğru olmadığı belirtilen açıklamada, olayın faili polis memuru Altıntaş hakkında bir soruşturma yürütülmediği gibi polis memuru hakkında başka bir şüpheli veya kişi tarafından da ifade verilmediği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN