Rus ve ABD uçakları çatışmanın eşiğine gelmiş

Rus ve ABD uçakları çatışmanın eşiğine gelmiş

Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir savaş uçağıyla ABD'ye bağlı bir insansız hava aracı arasında yaşanan it dalaşının görüntüleri ortaya çıktı.

Rusya'nın Suriye'de hava operasyonları yürüten diğer ülkeler ile koordinasyon halinde olmadan yaptığı saldırılar, ülkelerin hava güvenliğini tehlikeye atmaya devam ediyor. Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetinin düşürülmesinden kısa bir süre önce Rusya'ya ait savaş uçakları ile ABD'nin insansız hava araçlarının çatışmanın eşiğine geldiği ortaya çıktı.

İsrail'de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Suriye üzerinde halen tam 14 ülkeye ait savaş uçakları uçtuğunu belirterek, Rus Su-24 savaş uçağının düşürülmesinin bölgedeki durumun ne kadar hassas olduğunu bir kere daha gösterdiğini yazdı. Gazete benzer risklerin daha önce Amerikan ve Rus savaş uçakları arasında da yaşandığını hatırlatarak, geçtiğimiz günlerde bir Rus savaş uçağının Suriye üzerinde uçan Amerikan Reaper insansız savaş uçağını önlemeye çalıştığını bildirdi. Gazetenin internet sitesinde Rus savaş uçağının Amerikan Reaper insansız uçağının yolunu kesmeye çalıştığı anların ve yaşanan it dalaşının görüntüleri ilk kez yayınlandı.

Rus jetleri daha önce de ABD'ye ait savaş uçakları ve insansız hava araçlarına yönelik tacizde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN