Rus jeti Suriye'de ABD uçaklarını engelledi

Rus jeti Suriye'de ABD uçaklarını engelledi

IŞİD'in başkenti Rakka'ya yönelik operasyona giden iki ABD uçağıyla bir Rus jeti, Suriye hava sahasında karşılaştı. Rus uçağının rota değiştirmemesi üzerine ABD uçakları İncirlik Üssü'ne dönmek zorunda kaldı.

Rus uçakları, Suriye hava sahasında iki ABD jeti tarafından engellendi. İncirlik Üssü'nden Rakka'daki IŞİD hedeflerini vurmak üzere kalkan ABD uçakları, Suriye hava sahasında bir Rus jetiyle karşılaştı.

Rus uçağının yönünü değiştirmemesi üzerine ABD jetleti güvenli mesafeyi korumak için rota değiştirmek zorunda kaldı. Bunun üzerine operasyon iptal edildi.

ABD'li pilotların, bir Rus uçağıyla karşılaştıkları takdirde 20 deniz mili olan güvenli mesafeyi koruma talimatı aldıkları bildirildi.

Rus ve ABD'li yetkililer, daha önce iki ülkeye ait uçakların Suriye hava sahasında karşılaşmaması için ortak çalışma grubu kurulabileceğini söylemişti.

Rus uçakları geçtiğimiz günlerde AB'ye ait bir silahlı insansız hava aracını "radar kilitlemesi" ile taciz etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN