Rusya-ABD konuşuyor, IŞİD Halep'e yürüyor

Rusya-ABD konuşuyor, 
IŞİD Halep'e yürüyor

IŞİD'in Halep yakınlarındaki beş köyü daha ele geçirdiği ve şehir merkezine hiç olmadığı kadar yaklaştığı bildirildi. Hava saldırıları ile örgütü geriletemeyen ABD ve Rusya'nın ise operasyonlarla ilgili görüşmeler yapacağı açıklandı.

Bir gözlem grubunun cuma günü bildirdiğine göre Moskova ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun yoğun hava saldırılarına rağmen IŞİD savaşçıları, kuzey kenti Halep'e yakın köyleri muhaliflerin elinden aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de asi mevzilerine yönelik hız verilen hava saldırılarında Esad karşıtı 300 asinin öldürüldüğünü ve son günde 60 İslam Devleti hedefinin vurulduğunu bildirdi.

Ancak kendini Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olarak adlandıran Londra merkezli internet sitesi, bu hafta kara saldırılarının yapıldığı bölgelerde müttefik milisler tarafından desteklenen rejim güçleri tarafından kayda değer bir ilerleme sağlanamadığını bildirdi. Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, operasyon ile ilgili "Bir ileri, bir geri." ifadesini kullandı.

İki kilometre kaldı

IŞİD şimdi, Esad karşıtı protestolar sonrasında patlak veren dört yılık iç savaş sırasında büyük hasar alan Halep'in kuzey sınırında hükûmetin elindeki bölgenin iki kilometre uzağına kadar gelmiş bulunuyor.   

Batıdaki harekât ilerlerken IŞİD, savaşçılarının kuzeyde yaptığı taarruzlarda beş köyü ele geçirdiğini ve ondan fazla askeri ve milisi öldürdüğünü açıkladı.

Pentagon: Rusya ile görüşeceğiz

Öte yandan Pentagon'dan yapılan açıklamada, Rusya ile Suriye'de hava güvenliği konusunda yapılan görüşmelerin yeniden başlayacağı bildirildi. Pentagon Basın Sözcüsü Peter Cook, Rus tarafının görüşmelere tekrar başlamayı kabul ettiğini, toplantıların önümüzdeki hafta başlayacağını belirtti.

30 Eylül'de başladığı hava operasyonlarında Türk hava sahasını iki kez ihlal eden Rus Hava Kuvvetleri'nin, ABD'ye ait bir insansız hava aracını taciz etmesi ve iki F-16 savaş uçağını engelleyerek rota değiştirmeye zorlaması, bölgede gerginliğin artmasına neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN