Rusya Akdeniz’de kalıcı olacak

Rusya Akdeniz’de kalıcı olacak

Esad rejimini çöküşten kurtaran Rusya, karşılığında Suriye’ye kalıcı olarak yerleşiyor. Tartus’daki deniz üssü daimi hale getirildi.

Rusya, son dönemde yaptığı hamlelerle Suriye’de askeri varlığını kalıcı hale getiriyor. Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, ülkesinin Suriye’nin Tartus şehrinde kalıcı donanma üssü kuracağını açıkladı. Pankov, bu konuda gerekli evrakın bakanlıklar düzeyinde onaylandığını kaydetti. Rusya’nın Tartus’ta şu anda kullandığı askeri üssü bulunuyor. Üs, askeri gemiler için bakım ve destek tesisi olarak adlandırılıyor. Parlamentonun alt kanadı Duma geçen hafta, Rusya’nın Lazkiye’deki Himeymim Üssü’nü süresiz kullanmasını öngören anlaşmayı onaylamıştı. Antlaşmaya göre, Rusya üssün kullanımı için Suriye’ye herhangi bir ücret ödemeyecek. Burada görev yapacak Rus personel ve aileleri, diplomatlar gibi ayrıcalık ve dokunulmazlığa sahip olacak.

İLİŞKİLER ÇATIŞMAYA GİDİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pervıy Kanal televizyonuna yaptığı açıklamada “ABD, Rusya ile ilişkilerinde çatışmaya gidiyor. Rusya ve Rus lider Putin çok saygılı davranıyor, fakat diğer batılı ülkelerde Rusya Devlet Başkanı hakkında kötü konuşmak normal hal aldı. Bunun aksine Putin’in bir kez bile kendi mevkidaşlarıyla ilgili saygısızca konuştuğunu hatırlamıyorum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN