Rusya kaynaklar: Türkiye'ye 120 adet füze teslim edildi

Rusya kaynaklar: Türkiye'ye 120 adet füze teslim edildi

Rusya'nın, Türkiye'ye 120'den fazla karadan havaya güdümlü füze ile birlikte iki adet S-400 hava savunma füze sistemi teslim ettiği ileri sürüldü.

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşma sonrasında Moskova’nın 2 adet S-400 bataryasını Türkiye’ye verdiğini aktaran askeri diplomatik kaynaklar, 120’den fazla karadan havaya güdümlü füzenin de teslim edildiğini öne sürdü.

Rus Haber Ajansı (TASS) konuşan ve ismi açıklanmayan askeri kaynak, "Türkiye Rusya'dan, 2 adet S-400 savunma sistemi bataryası ile 120’den fazla güdümlü füze aldı. Bunlara ek olarak yardımcı ekipmanlar, yedek parça ve ekipmanlar verildi" dedi. Askeri kaynak, teknoloji transferinin en ufak bir şekilde bile kontratta yer almadığını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Kremlin, teknoloji transferinin kısmen de olsa anlaşmada yer alabileceğini duyurmuştu.

S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ

Rusya'nın S-400 Triumf'u, 2007 yılında Rusya'da hizmete başladı. Sistem halihazırda Rusya'nın en gelişmiş uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.

Sistem havadan gelecek tehlikeler, uzun menzilli füzeler ve kara hedeflerine hedeflere karşı da kullanılabiliyor. S-400, 600 km'deki hedefi tespit edebiliyor ve 400 km mesafede, 35 km yüksekliğe kadar olan hedefleri vurabiliyor.

Hedefe aynı anda 2 füze kilitleyebilmesi ve aynı anda 80 hedefi vurabilmesi sistemin ön plana çıkan diğer özelliklerinden. Sistem ayrıca, hayalet uçakları da tespit ederek vurma konusunda başarılı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN