Rusya: S-500'ler bu yıl faaliyete başlıyor

Rusya: S-500'ler bu yıl faaliyete başlıyor

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, S-500 füze savunma sistemlerinin testlerinin bittiğini ve yeni sistemlerin bu yıl Rus ordusuna teslim edileceği bildirildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruçko, S-500 füze savunma sistemlerinin testlerinin yapıldığını, sistemlerin Rus ordusuna bu yıl temin edilmeye hazır olacağını ifade etti.

Radyo-Elektronik Teknoloji dergisinde bir makale kaleme alan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruçko, "Hava savunma birlikleri 2019 yılında yeni S-500 Prometey füze savunma sistemlerini test etti, testlerde dünyada benzeri olmayan yeni füzeler fırlatıldı. Yeni füze savunma sisteminin Rusya ordusuna 2020 yılında temin edilmeye hazır olacağına eminiz" ifadelerini kullandı.

Krivoruçko, S-500’ün başlıca görevleri arasında orta menzilli balistik füzelere ve kıtalararası balistik füzelerle mücadele olduğunu kaydetti.

'2027 İTİBARIYLE TU-160M2 ALACAĞIZ'

Krivoruçko’ya göre, Rus Hava Kuvvetleri, 2027 itibariyle de 10 adet uzun menzilli stratejik bombardıman uçakları olan Tupolev Tu-160M2 uçaklarına sahip olacak.

Krivoruçko, "Tu-160M2’nin uzun menzilli havacılık birimlerine sevkiyatının da 2023’te başlaması bekleniyor. 2027 yılında ise bu uçaklardan 10 adet satın alınacak" dedi.

Modernize edilen Tu-160M stratejik füze bombardıman uçağının ilk test uçuşunu dün gerçekleştirmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN