Rusya kaynaklı o iddia yine dolaşımda: Esad bir sonraki seçimde bırakıyor

Rusya kaynaklı o iddia yine dolaşımda: Esad bir sonraki seçimde bırakıyor

Suriye'de çözüm ya da ateşkesin konuşulduğu her dönemde gündeme getirilen 'Esed bırakıyor' iddiası yine kullanıma sokuldu. Bu kez Reuters Rus Dışişleri'ni kaynak göstererek Esad'ın bir sonraki seçimde görevi başka birine devredeceğini ileri sürdü.

Reuters'e konuşan Rus Dışişlerine yakın kaynaklar Esed bir sonraki seçimde görevi başka bir Suriye Alevisine devredeceğini açıkladı. Rus kaynaklar, bir sonraki seçime kadar Esad'ın iktidarının kısıtlanacağını ve görev devriyle ilgili henüz İran'ın ikna edilmediğini söyledi.

ATEŞKES ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov bugün, ateşkes planına ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ardından Türkiye ile Rusya'nın Suriye'de taraflara sunacakları genel ateşkes planı önerisinde anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.  

Öte yandan, Lavrov, İnterfaks haber ajansına yaptığı açıklamada, “Rusya lideri Vladimir Putin’in geniş kapsamlı terör karşıtı cephenin kurulması için hem Suriye’nin hem de kendi ülkelerinin kaderine ilgisiz olmayan herkesle işbirliği yapmaya hazır olduklarını” söyledi.

"ATEŞKES BU GECE BAŞLIYOR"

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından dakikalar sonra Dışişleri’nden “ateşkes bu gece başlıyor” açıklaması geldi. Açıklamada ayrıca ateşkesi bozana müeyyide uygulanacağı bildirildi. Terörle mücadelenin süreceği, anlaşmaya terör örgütlerini dahil edilmediği bildirildi. Yani IŞİD ve PYD/PKK bölgede TSK tarafından vurulmaya devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN