Türkiye ve Rusya Suriye'de ateşkes planında anlaştı | Son dakika haberleri

Türkiye ve Rusya Suriye'de ateşkes planında anlaştı | Son dakika haberleri

Son dakika gelişmesi...Türkiye ile Rusya, Suriye'de taraflara sunacakları genel ateşkes planı önerisinde anlaştı.

Anadolu Ajansı, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'de taraflara sunacakları genel ateşkes planı önerisinde anlaştığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, ateşkes planına ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İşte planın ayrıntıları:

- İki ülke ateşkes konusunda harekete geçecek.
- Gelecek ay Kazakistan’ın başkenti Astana’da barış görüşmeleri başlayacak.
- Görüşmelerde İran, Suudi Arabistan ve Katar da hazır bulunacak.
Türkiye, Suriye’de kalıcı ateşkes için Rus yetkililerle muhalifleri Ankara’da bir araya getirmişti.

LAVROV’DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Öte yandan, Lavrov, İnterfaks haber ajansına yaptığı açıklamada, “Rusya lideri Vladimir Putin’in geniş kapsamlı terör karşıtı cephenin kurulması için hem Suriye’nin hem de kendi ülkelerinin kaderine ilgisiz olmayan herkesle işbirliği yapmaya hazır olduklarını” söyledi.

DHA’nın aktardığı habere göre; Lavrov şöyle konuştu:

“Türkiye ve İran ile işbirliği içerisinde silahlı muhaliflerin Doğu Halep’ten organize şekilde çıkmalarını sağladık ve bu birçok sivilin hayatını kurtardık. Maalesef, ABD ile önceki anlaşmalarımız Amerikalı partnerlerimiz yüzünden bozulmuştu. Washington en önemli şeyi, muhalifleri IŞİD ve El Nusra’dan ayırmayı başaramadı ve istemedi.”

“Ankara, Tahran ve bölgenin diğer ülkeleriyle işbirliğini güçlendirmeye devam edeceğiz. Dünyada Suriye krizini Cenevre Anlaşması ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarına dayanarak siyasi ve diplomatik yollarla çözmenin başka bir alternatifi olmadığı algısı güçlendi.”

“Suriye’de terör kaynağının ortadan kaldırılmasının tüm dünyanın ortak görevi olması gerektiğinden yola çıkıyoruz. Devlet Başkanı Vladimir Putin birçok kez geniş kapsamlı terör karşıtı cephenin kurulması gerektiğini dile getirdi. Bu alanda hem Suriye’nin hem de kendi ülkelerinin kaderine ilgisiz olmayan herkesle işbirliği yapmaya hazırız. Başta Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’un ölümü, Avrupa’daki kanlı trajediler ve uçağımızın Sina’da vurulması olmak üzere son zamanlarda yaşanan olaylar terör tehdidinin küresel hâl aldığını gösteriyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN