Rusya: Türkiye ile ilişkilerimizin bozulması için bir neden yok

Rusya: Türkiye ile ilişkilerimizin bozulması 
için bir neden yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rus uçaklarının Türkiye sınırını ihlal etmesinin, Rusya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri bozulmasına neden olmayacağını savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türk-Rus ilişkilerinin kötüleşmesi için neden görmediğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, sorulan bir soru üzerine, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin, özellikle ekonomik işbirliğinde bazı zorluklar yaşanması ve kötüleşmesi için herhangi bir neden görmüyorum. Türk-Rus ilişkileri oldukça dinamik bir şekilde ilerliyor" dedi.

İletişim kanalları açık

Zaharova, Türkiye ve Rusya arasındaki diyalog kanallarının açık olduğunu belirterek, "Bu olmasaydı bazı yanlış anlaşılmalar olabilirdi ama biz sıkı temas halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile nükleer enerji alanındaki işbirliğinin gelişmesinin umut edildiği belirtildi. Açıklamada, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinde herhangi bir değişiklik olmadığı ve şirketin takvime uygun olarak çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN