Hava ihlalleri ile ilgili Moskova'dan açıklama

Hava ihlalleri ile ilgili Moskova'dan açıklama

Rus savaş uçaklarının Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal etmesi ile ilgili Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin sözcüsü, "Türkiye'nin sınırlarını da koruyoruz" iddiasında bulundu.

Rusya yönetimi Türkiye ile iyi ilişkiler yürütmek istediği yönünde açıklama yaptı. Moskova, Türkiye'nin de sınırlarını koruma amacıyla operasyonları yürüttüklerini savundu.

Rus savaş uçaklarının 3 Ekim'de Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. 

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmeyi umuyoruz. Suriye'deki hava operasyonları Türkiye'nin sınırlarının korunmasına da katkı sağlıyor" dedi.

ÖSO ile görüşmeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanlığı da, yayımladığı bildiride Moskova'nın, "Suriye krizine siyasi bir çözümün hayata geçirilmesi çalışmalarına dâhil olma olasılığını görüşmek için, hükûmetle yurtsever muhalefet arasındaki görüşmeler vasıtasıyla bu yapının yöneticileriyle temaslar kurmaya" hazır olduğunu duyurdu. 

Bakanlık bildirisinde şu ifadeler kullanıldı: "Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dile getirdiği tutuma uygun olarak Rusya, IŞİD ve diğer gruplarla mücadelede Suriye ordusu ile ÖSO'nun gayretlerinin birleştirilmesine katkıda bulunmaya hazır."

IŞİD için ABD ile koordine olabiliriz

Rusya Savunma Bakanlığı Resmi Temsilcisi İgor Konaşenkov da dün, "Rusya Savunma bakanlığı, Pentagon'un Suriye topraklarında IŞİD ile mücadelede eylemlerin koordine edilmesi teklifini en hızlı şekilde değerlendirdi. Genel olarak bu teklif gerçekleştirilebilir" dedi.

Konaşenkov açıklamalarına "Sadece bazı teknik detayların kesinleştirilmesi gerek, bu konuyu bugün Rusya Savunma Bakanlığı ve Pentagon temsilcileri uzman düzeyinde görüşecek" diye devam etti:

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Mark Toner, Rusya ve ABD'nin görüşmelerine Türkiye'nin de dahil edilmesini onayladığını ve bu kararın iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasında Suriye'de meydana gelecek olayların engellenmesi için alındığını bildirmişti. Aynı zamanda Türkiye Savunma bakanlığı da Rusya'ya işbirliği konusunun görüşülmesini teklif etmişti.

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN