Rusya'dan, ABD istihbaratının Sputnik ve RT iddialarına yanıt: Sevgili CIA!

Rusya'dan, ABD istihbaratının Sputnik ve RT iddialarına yanıt: Sevgili CIA!

ABD istihbaratının siber saldırı iddialarıyla ilgili raporda Sputnik ve Russia Today'e (RT) doğrudan suçlamalar yöneltmesine yanıt veren Sputnik ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, "Sevgili CIA! Yazdıklarınız elle tutulur bir yanı yok" ifadesini kullandı.

ABD istihbaratının siber saldırı iddialarıyla ilgili raporda Sputnik ve Russia Today'e (RT) doğrudan suçlamalar yöneltmesine yanıt veren Sputnik ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, "Sevgili CIA! Yazdıklarınız elle tutulur bir yanı yok" ifadesini kullandı. Livejournal'daki kişisel blogundan bir açıklama yapan Simonyan, "Konu açıklığa kavuşturulmadı, kaynaklar açıklanmadı, istihbarat verileri eski ve/veya güvenilmez" diye yazdı.

RAPORU Tİ'YE ALDI

Sputnik'te yeralan habere göre, raporun yüzeysel olduğunu vurgulayan ve raporu ti'ye alan Simonyan, ABD istihbaratı ile dikkate alınması için bazı 'alakasız' bilgiler de paylaştı. Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale edildiğine dair istihbarat servisleri tarafından hazırlanan detaylı rapor, gizliliğinin kaldırılmasının ardından cuma günü açıklanmıştı. Doğrudan RT ve Sputnik’i hedef alan raporda, "Rusya’nın devlet tarafından yönetilen propaganda makinesi (ülke içindeki medya araçları, RT ve Sputnik gibi küresel dinleyiciyi hedef olan yayınları ve yarı-resmi troll ağı) Kremlin’in mesajlarını Ruslara ve uluslararası dinleyicilere ileten platformlar olarak bu etkileme ağına katkıda bulundu" ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN