Saadet Partisi'nden çok konuşulacak 'korona' videosu: Türkiye'de pandemi 'Bir Başkadır'

Saadet Partisi, iktidarın Kovid-19 ile mücadele politikasını hazırladığı videoyla eleştirdi. İlk vakanın görüldüğü Mart'tan bu yana sürecin 'kötü' yöneltildiğinin vurgulandığı videoda, popüler dizi 'Bir Başkadır' göndermesi de sosyal medyaya damga vurdu.

Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği'nin koronavirüs verilerinin çeliştiği bir dönemde, Saadet Partisi hükümetin Kovid-19'la mücadele politikasını hazırladığı video ile eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaman zaman hastalığı hafife alan açıklamaları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Her vaka, hasta değildir' şeklinde tartışma yaratan sözleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un EBA'nın çökmesi sonucu verdiği demeç de videoda yer aldı. Böylece hükümetin koronavirüsle mücadeledeki çelişkileri, geri adımları ve iktidarın 'virüs'e bakışı ortaya kondu. 

İlk vakanın görüldüğü Mart'tan bu yana sürecin 'kötü' yöneltildiğinin vurgulandığı videoda, ayrıca son dönemin popüler Netflix dizisi Bir Başkadır üzerinden yapılan gönderme de sosyal medyaya damga vurdu. 

Çok konuşulan video, partinin Twitter hesabından 'Bir Başkadır Türkiye'de Pandemi' notuyla paylaşıldı. Vatandaşın yasaklar ile ilgili yaşadığı kafa karışıklığı da görüntülerle anlatılırken, video kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı. 

"GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ TABLO İÇ AÇICI DEĞİL"

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarının tiye alındığı videonun sonunda ise Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun mesajı yer aldı.

Koronavirüsle mücadelede gidişatın iyi olmadığını belirten Karamolloğlu "Gördüğünüz tablo maalesef hiç de iç açıcı değil. Zira bugün ülkemizde, ülkeyi yönetmeye hevesli ancak yönetmenin getirdiği sorumluluğu tam olarak hissetmeyen, yönetme kapasitesi düşük bir iktidar var karşımızda" ifadelerini kullandı. 

01.jpg

NEDEN 'BİR BAŞKADIR?'

Saadet Partisi, son dönemin popüler Netflix dizisi 'Bir Başkadır' ile iktidara gönderme yaptı. Peki, Türkiye'nin bir haftadır konuştuğu dizinin konusu? 'Bir Başkadır' dizisi farklı sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen ve İstanbul'da şaşırtıcı tesadüflerle yolları kesişen bir grup insanın hayatını anlatıyor. Karakterler ya yeni bir yolda yürümek ya da karmaşık bir geçmişle hesaplaşmak zorunda kalıyor.

Başrollerinde Öykü Karayel, Fatih Artman ve Funda Eryiğit gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizide Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Derya Karadaş gibi oyuncular da yer alıyor. 

'MASKE KRİZİ'NE 'SUPER MARİO' İLE ELEŞTİRİ

Saadet Partisi, daha önce de salgının başında yaşanan 'maske krizi'ni yine hazırladığı bir video ile eleştirmişti. Partinin sosyal medya hesabından, platform oyunu Super Mario üzerinden maske dağıtımdaki sıkıntılar anlatılmıştı. 

Videoda, Super Mario'nun maske ulaşma çabası anlatılmış, videonun sonunda ise  "Önce maske satışı yasaklandı. PTT ile dağıtılamadı. E-devlet ile olamadı. Telefonlara kod gelmedi. İş yerlerine ulaşmadı. Maske satışı serbest bırakıldı" mesajı yer almıştı. 

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da yine sosyal medyayı sallayan videoyu "Maskeye ulaşmak bu kadar zor olmamalıydı" notuyla paylaşmıştı. 

TÜRKİYE'DE SALGIN AĞIRLAŞIYOR!

Türkiye'de Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart'tan bu yana en fazla ölüm vakası 20 Kasım'da yaşandı ve 141 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, hastalığın Türkiye'de tespit edildiği tarihten sonra ilk kez 14 Nisan'da koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı onlu rakamları aşarak 107'ye ulaştı. 19 Nisan ise 127 ile en fazla ölümün yaşandığı tarih olarak kayıtlara geçti.

Mayıs sonu Haziran başında günlük 10-30 arasında değişen vefat sayıları, Eylülden itibaren yükselişe geçerek tekrar 40-100'lü rakamlara çıktı.

Koronavirüse yakalanarak yaşamını yitirenlerin sayısı 20 Kasım'da 141'e çıkarak zirve yaptı.

TTB: VAKALAR GEÇEN AYA GÖRE YÜZDE 91 ARTTI

Türk Tabipleri Birliği, 20 Kasım'da bin 270 aile hekimiyle yaptığı anket sonuçlarını paylaşmıştı.

Sonuçları kamuoyuna duyuran Dr. Emrah Kırımlı, salgının endişe verecek boyutlara ulaştığını belirterek, vakaların geçen aya göre yüzde 91 arttığını söylemişti.

Kırımlı şunları kaydetmişti: "Aile Hekimi başına, Ekim'de yüzde 6.53 pozitifli hasta düşerken, Kasım'da ise hekim başına düşen hasta sayısı üç kat artarak yüzde 19.79'a çıktı. Bu artışlar İstanbul için yüzde 31, İzmir'de yüzde 14, Ankara'da yüzde 23 oldu. Sadece İstanbul'da günde 12 bin 631 yeni vaka var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN