Japon şifa tekniği Reiki nedir? Reiki yapın tüm dertlerinizden kurtulun...

Japon şifa tekniği Reiki nedir? Reiki yapın tüm dertlerinizden kurtulun...

Reiki, vücuttaki hem ruhsal hem de fiziksel sağlığı genel olarak iyileştirmek için kullanılan bir Japon tekniğidir. İşte bu bütünsel uygulama hakkında bilmeniz gereken her şey.

REİKİ TEKNİĞİ NEDİR?

Reiki, 1800'lerin sonlarında Japonya'da ortaya çıkan geleneksel bir şifa tekniğidir. Enerji şifası olarak da bilinen Reiki, evrensel enerjinin uygulayıcının avucundan hastalarına aktarılmasını içerdiği söylenen bir alternatif terapi şeklidir. "Reiki" kelimesi, evrensel anlamına gelen "rei" ve yaşam enerjisini ifade eden "ki" olmak üzere iki kelimeden oluşur. Dolayısıyla, tekniğin arkasındaki fikir, dünyadaki her şeyin, bir kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığı için seferber olmasıdır.

REİKİ'NİN FAYDALARI

Reiki Japonya'da yıllarıdır, çok sayıda sağlık yararı sağlamaya yardımcı alternatif bir terapi olarak kullanılmaktadır. İşte bilim tarafından desteklenen faydalarından bazıları.

AĞRI VE KAYGIYI AZALTIR

Bazı araştırmalar, reikinin ağrı ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olduğunu öne sürüyor . Asian Pacific Journal of Cancer Prevention'a göre, düzenli tıbbi bakıma ek olarak reiki alan kanser hastalarının ağrı, kaygı ve yorgunluk hislerinde düşüş yaşanmıştır.

RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİR

Duygudurum değişiklikleri genellikle kaygı ve depresyonla ilişkilendirilir . Birçok çalışma, reiki'nin ruh hali değişimlerinden kurtulmanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir. Kaygıyı, öfkeyi ve kafa karışıklığını azaltmaya yardımcı olan pozitif enerji ve iç huzuru getiriyor.

MİDE BULANTISINDAN KURTULMAYI SAĞLIYOR

Şiddetli baş ağrısı ve migrenden muzdarip misiniz ? Reiki, baş ağrısı ve migren gibi sorunlara yardımcı olan yararlı bir tedavi yöntemidir. İyileştirme tekniği mide bulantısı ve gerginliği gidermek için de kullanılabilir.

ENFEKSİYON VE İLTİHABA İYİ GELİR

Reiki, sırayla vücuttaki enfeksiyonları ve iltihaplanmayı etkili bir şekilde iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enflamasyonu da azaltan rahatlatıcı bir tekniktir.

BAĞIŞIKLIK İSİTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Reiki'nin olumlu etkileri tek bir şeyle sınırlı değildir. Uyku düzeninizi iyileştirmekten, özgüveninizi geliştirmeye ve depresyonla savaşmanıza yardımcı olmaya kadar pek çok alanda vücut sağlığına iyi gelir. Kısaca reiki yaşam kalitenizi yükseltebilir.

REİKİ'NİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIRI?

Güvenli, bir teknik olarak lanse edilse de, düzgün çalışması için bir profesyonele danışmalısınız. Önlem almadan uygularsanız yan etkileri olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN