Saçınızı böyle yaparak saç dökülmesine 'dur' diyebilirsiniz! Asıl zararlı olan böyle yapmakmış

Saçınızı böyle yaparak saç dökülmesine 'dur' diyebilirsiniz! Asıl zararlı olan böyle yapmakmış

Saç ekim uzmanı Fatma Dursun, kadınların da erkeklerle aynı derecede saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Genetik faktörlerin yanı sıra, saç dökülmesini durdurmak için saç stili değişikliği gibi önlemlerin alınması gerektiğine de dikkat çekiyor. Saç dökülmesini önlemek isteyenler için detaylar haberimizde...

Saç ekim uzmanı Fatma Dursun, saç dökülmesinin kadınlarda da erkeklere göre aynı derecede yaygın olduğunu belirtiyor. Genetik faktörlerin yanı sıra, saç modelleri ve kullanılan saç ürünleri de saç dökülmesine neden olabiliyor. Saç dökülmesini durdurmak için saç stilinin değiştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURMAK İÇİN SAÇINIZIN TARZINI DEĞİŞTİRİN

SAÇ

Kadın tipi saç dökülmesinin, tek tip ve başın üstünde belirgin incelme özelliğine sahip olduğunu ifade eden Dursun, saç dökülmesinin genetik faktörler, belirli hormonlar, yaş ve menopozdan kaynaklandığını söylüyor. Tedavi seçenekleri arasında topikal veya oral ilaçlar ve saç ekim uygulamaları yer alıyor.

saç

Dursun, ayrıca saç çizgisinin kenarları boyunca saç dökülmesinin de farklı bir tip olduğunu belirtiyor. Bu tip saç dökülmesi, örgüler, sıkı at kuyrukları veya saçları sıkı çeken saç modellerinden kaynaklanıyor. Yaşam tarzının ne olursa olsun, saç stilinin kişiye acı veriyorsa, bu saçların oldukça zararlı olduğunu belirtiyor ve saç dökülmesi türü ne olursa olsun, fark edildiği anda bir uzmana başvurulması gerektiğini öneriyor.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN