Utanıp doktora gidemeyenler kaşık kaşık bundan tüketiyor! Çoğu kişide bu hastalık var: Devası o tohum çıktı

Utanıp doktora gidemeyenler kaşık kaşık bundan tüketiyor! Çoğu kişide bu hastalık var: Devası o tohum çıktı

Herkesin hayatı boyunca en az bir kere başına gelen bu durumu anında çözen yöntem paylaşıldı. Utanıp da doktora gidemeyenler için devası o tohumda yatıyor. İnsan vücudu için oldukça faydalı olan bu ürün dertlere deva oluyor. İşte tüm detaylar...

Yıllardır tütsü ve haşerelerden korunmak için kullanılan o tohumun bu faydasını ilk kez duyanlar şaşırıyor. Utanıp da doktora gidemeyen vatandaşlar kaşık kaşık o tohumdan yiyerek derdine çare buluyor. İşte milyonların sorununa çözüm olacak tohum...

SABAHLARI AÇ KARNINA

Mardin bölgesindeki inanışa göre, tütsü şekilde tavada kavurulan bu tohum nazarı yok ediyor. Aynı zamanda yaz mevsimlerinde artan haşereleri de kovuyor. Fakat birçok konuda da faydası olduğu öğrenildi. Basurdan utanan vatandaşlar doktora gitmek yerine bu tohumu tüketiyor. Kilosu yaklaşık olarak 50 TL'ye satılan bu tohum tavada kavrularak sabahları aç karnına tüketiliyor.

uzerlik-tohumu.jpg

DOKTORA GİTMENİZE GEREK KALMAYACAK

Basura iyi geldiği belirtilen bu tohum Mardin'de çokça satılıyor. Tarihi Mardin Çarşısı'nda 50 yıldır esnaflık yapan baharatçı İsa Gökçeoğlu bildiklerini paylaştı. Bölge halkı tarafından harmel olarak bilinen üzerlik tohumunun yakıldığında haşereleri uzak tuttuğunu anlattı.

Akrep, yılan ve diğer böcekleri kovan bu tohum tütsü olarak tavada yakılır ve evin içerisinde tütsülenir. Ayrıca ipe dizilen bu tohumların nazar, göz ya da büyü için iyi geldiğini belirtti. Büyük olanların eve asıldığını, küçük olanların ise araba için kazadan koruduğunu paylaştı.

kabizliga-iyi-gelen-yiyecekler.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Üzerlik tohumu bazı inançların yanı sıra birçok faydayı da sunuyor. Gökçeoğlu bu faydaları da anlattı. Tohum sayesinde basur rahatsızlıkları bulunan vatandaşların sorununa çare olacağını işaret etti. Üzerlik tohumunu önce kavurup sonra döverek sabah vakitlerinde aç karnına bir çay kaşığı yenileceğini anlattı.

Kilosu 50 TL'ye satılan tohumun günde 5 - 10 kilo satışı olduğunu belirtti. Ayrıca üzerlik tohumu burun tıkanıklığı ve üst solunum yollarına iyi gelir. Bağırsakları çalışmada destekler. Antioksidan görevi görür. Regl dönemini düzene sokar ve ağrıları hafifletir. Fakat tüketmeden önce bir uzman doktorun tavsiyesini almanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN