Son dakika! Sahte içki faciasında ölü sayısı 63'e çıktı

Son dakika! Sahte içki faciasında ölü sayısı 63'e çıktı

Son dakika haberi... Türkiye'de yeniden hortlayan sahte içki ölümlerine yenileri eklendi, son haberler İzmir, Zonguldak, Kırklareli ve Aydın'dan geldi. Böylece sahte içki faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 63'e yükseldi.

Son dakika haberi... Kırıkkale'de başlayan ve en çok İzmir'de ölümlere neden olan sahte içki faciasında ölü sayısı yine arttı, son haberler  Zonguldak, İzmir, Kırklareli ve Aydın'dan geldi. 

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Ahmet Güngör de sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Nazilli ilçesinde geçen hafta sahte içki içtiği iddiasıyla tedavi altına alınan Osman Ö. (62), 1 hafta gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastane kaldırılan Selçuk B. (48) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de 12 Ekim'de sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Hasan A. öldü.

İZMİR'DE ÖLÜ SAYISI 25'E ÇIKTI

İzmir'de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 17 Ekim'de Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvuran 68 yaşındaki Hayrettin K. da yaşamını yitirdi. Böylece kentte 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Böylece İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ve Kırklareli'nde 9 Ekim'den bu yana metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi.

23 İLDE 'SAHTE İÇKİ' BASKINI

Ölümlerle ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten polis ve jandarma, başta ölüm olaylarının yaşandığı iller olmak üzere 23 ilde denetim ve operasyonlar gerçekleştirdi.

02-002.jpg

296 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda sahte içki üreten ve satan 296 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 78'i tutuklandı.

Bazı şüpheliler, hakkında adli işlem başlatıldıktan sonra serbest bırakılırken, bazılarının ise kolluk kuvvetleri ve adliyedeki işlemleri sürüyor.

"KÜÇÜK MİKTARI BİLE ZEHİRLEYİCİ ETKİ YAPIYOR"

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, metanol maddesinin kaçak içkide kullanıldığını belirterek "Metanol, ispirto, kaçak üretilen kolonya, rakı ve diğer alkollü içkiler, boya çıkarıcılar, vernik, antifriz, teksir makinası ve araba camı yıkama sıvıları içinde bulunur. Küçük miktarlarda alındığında bile zehirleyici etki yapabildiğinden tanınması çok önemlidir" dedi.  

01-002.jpg

"İLK BELİRTİ GÖRME KAYBI"

Çukurova Üniversitesi'den Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, sahte içki tüketiminde ilk belirtinin görme kaybı olduğunu, devamında ölümle sonuçlanabilecek kötü tabloların ortaya çıkabildiğini söyledi.

Gündüz şunları kaydetti: "Bunları tüketenlerin önce görme bozukluğu ortaya çıkabilir. İlk belirtisi olabilir, görme duyusunu kaybedebilir. Arkasından da hızlı bir şekilde bilinç kaybıyla ve komayla devam eden bir süreç başlar. Bu da alkolün içerisinde gerçekten etil değil de metil alkol olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Böyle bir durumda eğer böyle bir içecek tüketildiyse çok hızlı bir şekilde sağlık kuruluşlarına başvurulmasını şiddetle öneriyorum, geç kalmadan."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN